BOŽIĆNICE: OTP banka zaposlenicima daje tisuću kuna, a Bakmaz čak 1.300 kuna

Slika korisnika valentinam
Grad Zadar i njegove tvrtke i ove godine neće isplatiti božićnice
Što se tiče zaposlenih u javnim službama kao što su zdravstvene i obrazovne ustanove, hrvatska Vlada i sindikati dogovorili su za nedavnih pregovora o Temeljnom kolektivnom ugovoru kako ostaju dosadašnja prava po kojima ima je pripadala božićnica u iznosu od 1.250 kuna
Mnogi će se razveseliti pri podizanju novca od božićnice

Prosinac je mjesec darivanja i dobivanja poklona, a za neke zaposlenike pojedinih tvrtki i ustanova vrijeme dobivanja božićnica. Božićnice bilo u obliku kupona, dara za djecu ili novca isplaćenog na račun uvelike razvesele zaposlene jer zahvaljujući tome lakše prebrode prosinac, mjesec u kojem su zbog božićnih blagdana veći izdaci u kućnom budžetu. O tome tko će ovog prosinca dobiti božićnicu i time poboljšati kućni budžet, a tko neće provjerili smo u nekoliko gradskih tvrtki.

Prema informacijama koje smo dobili izgleda da većina zaposlenika gradskih tvrtki ove, kao ni prethodnih godina, neće dobiti božićnice pod bor. U Gradu Zadru prema običaju neće dijeliti božićnice zaposlenicima. Slično je i u nekoliko gradskih tvrtki od koji smo dobili odgovor. Nasadi tako, također, neće dijeliti božićnice, a isto je i s gradskom Čistoćom.

U privatnim tvrtkama situacija je međutim drugačija. U OTP banci, koja je jedna od većih poslodavaca u Zadru, dijelit će bogate božićnice. Zaposlenici ovve banke tako će ovog Božića dobiti božićnice u iznosu 1.000 kuna, dar za djecu u iznosu od 600 kuna i dar u naravi u iznosu od 400 kuna.

I zaposlenici tvrtke Bakmaz ove će godine za Božić dobiti božićnice u iznosu od 1.300 kuna.

Što se tiče zaposlenih u javnim službama kao što su zdravstvene i obrazovne ustanove, hrvatska Vlada i sindikati dogovorili su za nedavnih pregovora o Temeljnom kolektivnom ugovoru kako ostaju dosadašnja prava po kojima ima je pripadala božićnica u iznosu od 1.250 kuna.

S božićnicom ili bez nje sve će se potruditi za Badnjak i Božić spremiti malo finiji ručak, a većinu će i na božićno jutro dočekati darovi pod božićnim drvcem.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno