Franjevci kontra Danijele Martinović: "To što je ona tamo svjedočila u suprotnosti je s katoličkim naukom!"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Priopćenje Samostana sv. Frane
S obzirom na brojne upite uzrokovane zbunjenošću vjernika nastupom Danijele Martinović o širenju istočnjačke duhovnosti u crkvenom prostoru Samostana sv. Frane, radi jasnoće smatramo korisnim uputiti ovo priopćenje, pojašnjavaju iz Samostana sv. Frane
Danijela Martinović u Zadru

Samostan sv. Frane ograđuje se od sadržaja predavanja Danijele Martinović u Zadru.

S obzirom na brojne upite uzrokovane zbunjenošću vjernika nastupom Danijele Martinović o širenju istočnjačke duhovnosti u crkvenom  prostoru Samostana sv. Frane, radi jasnoće smatramo korisnim uputiti  ovo priopćenje.

- Najprije, ne stoji tvrdnja, kako pišu mediji, da je uprava Samostana  sv. Frane uputila poziv Danijeli Martinović, već je to učinila obitelj Blaslov iz Zadra. Uprava samostana nije imala saznanja kakav će biti sadržaj  predavanja Danijele Martinović.

- Predavanje nije održano u samostanskoj crkvi, kako izvješćuju pojedini mediji, nego u dvorani uz samostan gdje se inače održavaju susreti i  predavanja. Nitko od franjevaca niti časnih sestara iz Samostana sv. Frane nije sudjelovao na predavanju.

- Organizatori koji su tražili dvoranu za predavanje najavili su kako će  gospođa Martinović govoriti o svom iskustvu molitve, što na prvi pogled  nije po sebi problematično za samostanski prostor. No, ispostavilo se kako je to što je ona tamo svjedočila u suprotnosti s katoličkim naukom, sa  Svetim pismom i tradicijom Crkve.

- Isto tako, organizatori su dali imena redovnika i redovnica iz Samostana sv. Frane kojima se Danijela Martinović zahvalila i tako svome izlaganju dala veći legitimitet. Doda li se k tomu i kriva informacija da je  predavanje bilo u crkvi, Samostan sv. Frane i franjevci izvrgnuti su bezobzirnoj medijskoj manipulaciji.

- Iako to ne treba ni spominjati, ipak za one koji su se pokolebali, ponavljamo da su braća franjevci u Samostanu sv. Frane bili i ostat će u svemu vjerni nauku Katoličke crkve. Stoga, sve vjernike koji su ovim događajem ostali zbunjeni, molimo za ispriku uz preporuku u svojim molitvama Gospodinu.

Franjevci iz Samostana sv. Frane u Zadru

Zadar, 10. prosinca 2018.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)