Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Đini 38. izložba slika Silvijane Dražović

10.12.2018. 09:15
U Đini 38. izložba slika  Silvijane Dražović


Veselo je bilo prije nekoliko dana u caffe galeriji Đina gdje  je zadarska umjetnica Silvijana Dražović već uobičajeno za ovo doba  godine otvorila svoju tradicionalnu blagdansku izložbu "Nađi svoj dom  anđele". Bila je to čak 38. njena izložba u Đini, i više nego dovoljan razlog za do zadnjeg mjesta ispunjenu caffe galeriju, za izvrsnu atmosferu, druženje zadarskih poklonika umjetnosti, a i slasnih delicija koje je  Silvijana u suradnji s prijateljicom iz kulinarskog showa "3,2,1 kuhaj"  Maricom Krstić pripremila za posjetitelje.
Silvijana je izložila svoje anđele, koji su u Đinu došli "odjeveni" u  akril tehniku, a uz spomenuti art i gurmanski dio te večeri nije nedostajalo ni edukacije s obzirom da je okupljene o anđelima, katoličkim  anđelima informirao vrlo iscrpno student sa zadarskog sveučilišta Borna Jonjić.
S par riječi prisutnima se obratio i vlasnik Đine Dario Longin  našalivši se da će za 40-tu Silvijaninu izložbu zatvoriti cijelu ulicu i u  njenu ju čast pretvoriti u malu umjetničku oazu.
I gurmansku, kako se moglo čuti među okupljenima koji su te večeri  uživali u prebogatoj blagdanskoj gastro ponudi koja je, između ostalog,  uključivala domaće krekere, razne džemove, pikantne umake, tortilje s  raznim umacima, bilo prazne ili punjene piletinom, grahom, kukuruzom… A onda je stigla i štrudla od domaćih jabuka u kojoj su uživali u  najvećoj mjeri glumci, zapravo cijeli produkcijsko-glumački ansambl  zadarskog teatra s obzirom da je te večeri bila i premijera predstave  "Tarzan" pa su Tarzan i Jane s ostatkom svoje svite, nakon domjenka u  Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar došli na "repete" u Đinu. Izložba  ostaje otvorena do konca godine.