Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bazen produžuje sezonu

10.01.2011. 23:00
Bazen produžuje sezonu


Treba stvoriti uvjete za produljenje sezone, a jedan od načina za produljenje sezone je izgradnja bazena koji će se koristiti cijelu godinu. Bazen će imati više namjena, ali će se najviše koristiti za liječenje talasoterapijom, kaže gradonačelnik Fabijanić
Na sjeverozapadnom dijelu plaže Mađarica na spoju Prosike i Vodica izgradit će se zatvoreni bazen koji bi trebao znatno poboljšati turističku ponudu Paga i omogućiti produljenje turističke sezone. Glavna namjena bazena bit će liječenje talasoterapijom, odnosno ljekovitim muljem, ali će se koristiti i za druge namjene.
– Turistička sezona u Pagu traje vrlo kratko, samo četrdesetak dana i s tim ne možemo biti zadovoljni. Treba stvoriti uvjete za produljenje sezone, a jedan od načina za produljenje sezone je izgradnja bazena koji će se koristiti cijelu godinu. Bazen će imati više namjena, ali će se najviše koristiti za liječenje talasoterapijom. Smatram da je konačno došlo vrijeme za korištenje našeg ljekovitog mulja koji je velika vrijednost Paga, ali nema i odgovarajuću ulogu u turizmu, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić smatra da je sjeverozapadni dio plaže Mađarica dobro mjesto za gradnju bazena.
– Na tom području su dobri uvjeti za gradnju bazena jer postoji infrastruktura, vodovod, elektrosustav i prometnice, a u blizini je Lokunja na kojoj je nalazište ljekovitog mulja. Također, u blizini su i plaže na kojima ljeti boravi nekoliko tisuća turista, a uz one koji će se liječiti muljem, bazen će koristiti i mnogi drugi turisti, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Očekuje se da će se izgradnjom bazena turistička sezona produžiti gotovo na cijelu godinu. Jedini bazen u Pagu nalazi se u wellness centru hotela Pagus, no malen je i nedovoljan za sve koji bi ga željeli koristiti.