Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Lovci ubili psa?!

10.01.2011. 23:00
Lovci ubili psa?!


Ne znam kako nazvati osobu koja je mogla to učiniti. Za ovo kazne nema. Vrijednost ovih pasa je oko 5000 eura, ali puno veća šteta je emocionalna. Ne znam što su ovi psi nekom napravili da puca u njih, kazao je Tokić
Psa mi je ubio kreten, jer pravi lovac bi morao znati što je vuk, što zec, a što pas, kazao nam je Mladen Tokić iz Biograda kojem su nepoznati počinitelji u nedjelju ubili jednog retrivera, a dva ranili. Kako nam je rekao, pse je pustio iz boksa da ga očisti, a oni su se otišli igrati u blizini. Uskoro je čuo pucnjeve, ali nije ni pomislio da netko puca na njegove pse.
– Pse sam pustio iz boksa oko 11 sati. Nakon manje od sat vremena čuo sam pucnjeve kojima nisam pridavao važnost. Ubrzo je dotrčala jedna uplašena kujica i vidio sam da nešto nije u redu, a nakon toga je stigao i prvi ranjeni pas. Krenuo sam po ostale i našao sam jednog mrtvog, kaže Tokić dodajući kako pretpostavlja da su to napravili lovci, jer je bio lovni dan.
Policijski službenici Policijske postaje Biograd provode kriminalističko istraživanje o događaju.
Prema prijavi oštećenog, on je u nedjelju, u prijepodnevnim satima u predgrađu Biograda, iz boksa pustio sedam pasa da se istrče po šumi te su se nakon nekoliko sati svi psi osim jednog vratili i tada je primijetio da su dva psa ozlijeđena sačmom, dok je trećeg psa naknadno pronašao uginulog u šumi. Uginulog i ozlijeđene pse pregledao je veterinar čije se službeno izvješće očekuje nakon detaljnog pregleda životinja. Obrada događaja se nastavlja, stoji u policijskom izvješću.
U prilog teoriji da su na pse pucali lovci ide i činjenica kako je u njima pronađena sačma. Ogorčeni Mladen kazao nam je kako su mu psi na neki način psihijatri te da je šteta nemjerljiva.
– Imao sam problema, ali oni su me izvukli. Kada sam vidio što se dogodilo, u podne mi je pao mrak na oči. Igrali su se u blizini naselja, nedaleko od groblja i kuća i nije mi jasno kako je netko to mogao napraviti. Sreća da s njima nije bila moja kćer, a ubijeni pas Kasper bio je njen ljubimac, kazao je Tokić ističući kako je uvjeren da su to napravili lovci te da će se već pronaći tko je to napravio.
Za dva ranjena psa pobrinuo se veterinar i dobro se oporavljaju, ali još uvijek nije poznato hoće li kujica koja je skotna uspjeti iznijeti trudnoću do kraja.
– Ne znam kako nazvati osobu koja je mogla to učiniti. Za ovo kazne nema. Vrijednost ovih pasa je oko 5000 eura, ali puno veća šteta je emocionalna. Ne znam što su ovi psi nekom napravili da puca u njih, kazao je Tokić.
Iako se dio lovaca pravda kako prema Zakonu o lovstvu psi i mačke lutalice moraju biti uklonjeni iz lovišta, u ovom slučaju taj zakon ne vrijedi. Naime, psi Mladena Tokića nisu se nalazili u lovištu, a nisu bili ni lutalice.