Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Učenici sada mogu organizirati i ljetnu filmsku školu

10.01.2011. 23:00
Učenici sada mogu organizirati i ljetnu filmsku školu


Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji sada ćemo konačno biti u mogućnosti organizirati i televizijsku sekciju, za koju u našoj školi već dugo postoji interes. Imamo zaista puno polaznika dramske sekcije, više od 30 učenika od petog do osmog razreda, zainteresiranih ujedno i za filmsko stvaralaštvo – prof. Hrvoje Dukić


Urednica i voditeljica informativnog magazina Provjereno, Ivana Paradžiković, zajedno s ekipom Nove TV, posjetila je jučer OŠ Poličnik u sklopu uručenja donacije montaže filmskoj sekciji OŠ Poličnik. Riječ je o suradnji nastaloj na inicijativu OŠ Poličnik, a kojoj se Nova TV rado odazvala kako bi pomogla učenicima ove škole, polaznicima dramske sekcije, u ostvarenju njihovog kreativnog nauma i želje za podizanjem njihovog stvaralaštva na višu razinu. Jučerašnjem događaju nazočili su Nediljko Stanić, ravnatelj OŠ Poličnik, Hrvoje Dukić, profesor hrvatskog jezika u ovoj školi i voditelj tamošnje dramske sekcije te spomenuti predstavnici Nove TV kao i svi polaznici dramske sekcije.
– Ovu je suradnju započeo profesor Dukić, voditelj dramske sekcije u našoj školi, kada mi je predložio da bi naši učenici, uz dramsku, mogli ući i u projekt televizijske sekcije. No, naravno, za takvo što bila nam je potrebna kvalitetna oprema, a koja zahtijeva znatne financijske izdatke, zbog čega je nismo bili u mogućnosti osigurati samostalno. Tada nam je na um došla ideja da bismo pomoć mogli zatražiti od Nove TV te smo im uputili prijedlog da nam, ukoliko je to moguće, doniraju dotrajalu opremu, koju više ne koriste, kazao je Stanić, naglasivši kako je Nova TV s ovom idejom bila oduševljena, a dva mjeseca nakon prvih razgovora, odnosno jučer, ujedno i na prvi dan škole nakon zimskih praznika, oprema je i dostavljena na adresu škole.
Zajedno s voditeljem dramske sekcije, ravnatelj se ovom prilikom najiskrenije zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji i potezom kojim je Nova TV dokazala da žele pomoći mladim, kreativnim ljudima u ostvarenju njihovih ideja, naglasivši kako se nada da su na ovaj način demantirali dosadašnja stereotipna razmišljanja o tome kako je televizija zainteresirana samo za one negativne ljudske priče.
– Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji sada ćemo konačno biti u mogućnosti organizirati i televizijsku sekciju, za koju u našoj školi već dugo postoji interes. Imamo zaista puno polaznika dramske sekcije, preko 30 učenika od petog do osmog razreda, zainteresiranih ujedno i za filmsko stvaralaštvo, a što će konačno imati priliku razvijati, kazao je Dukić, istaknuvši kako im je sada, kada na raspolaganju imaju sve potrebne preduvjete, nastojati organizirati ljetnu filmsku školu.
Zadovoljstvo jučerašnjim događajem izrazila je i Ivana Paradžiković, naglasivši kako je predivan osjećaj moći poduprijeti nekoga tko je željan znanja, rada i učenja.
– Nama je izuzetno drago što smo dio jedne ovako lijepe, pozitivne priče i da smo danas stigli tu kako bismo mogli educirati ove mlade ljude. Jer, ako će se ovdje uistinu organizirati i ljetna škola, odnosno ako će ovu učenici školu pohađati i tijekom ljeta, to je zaista prekrasno. Vidi se da ovi mladi ljudi hoće i zato im se treba pružiti prilika da svoje želje i ostvare, kazala je Paradžiković, koja se potom upustila u razgovor s učenicima koji su s oduševljenjem promatrali vrijednu donaciju s nestrpljenjem iščekujuću da započnu rad i učenje s novim materijalima.
Uslijedilo je potom druženje učenika s poznatom voditeljicom, a radoznali mališani nisu štedjeli pitanja o, za njih izazovnom, novinarskom, voditeljskom ili čak glumačkom pozivu. Mnogi su se odvažili i uz male upute popularne “mentorice” pokušali montirati svoje prve televizijske kadrove.