Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Djeca pronašla ručnu bombu, prepoznala opasnost i pozvala Centar 112

Autor: Novi list

10.01.2013. 23:00
Djeca pronašla ručnu bombu, prepoznala opasnost i pozvala Centar 112


U karlovačkome prigradskome naselju Mikšićima djeca su prekjučer pronašla ručnu bombu i odmah pozvala odrasle i Centar 112, tako da nitko nije stradao, izvijestili su jučer Centar 112 i policija.
Eksplozivnu napravu djeca su pronašla na livadi u blizini ceste i kuća, a policija je utvrdila da je riječ o ručnoj bombi M-75.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je došao na poziv osigurao je prostor i uklonio eksplozivnu napravu, koja će biti uništena, rekla je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard.
Dodala je da je to područje, kao i veliki dio Karlovačke županije, bilo zahvaćeno ratnim zbivanjima i da karlovačka Policijska uprava na mjesec prosječno dobije desetak dojava o pronađenim neeksplodiranim ubojitim sredstavima. U školama djecu o tome uče i na to ih upozoravaju, što je vjerojatno razlog da su u Mikšićima pravilno reagirala, rekla je.
Akcija vraćanja oružja bez kazni “Manje oružja – manje tragedija” provodi se i dalje, a tijekom 2012. vraćeno je 22 tisuće komada raznog streljiva, 11 kilograma eksploziva i oko 900 komada vatrenog oružja, kažu u policiji.