Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sugrađani spašavali ozlijeđene putnike

Autor: Vanja Vesić

10.01.2013. 23:00
Sugrađani spašavali ozlijeđene putnike

Foto: FaH



Devetnaest putnika zatražilo je liječničku pomoć, a vozač je u nesvjesnom stanju izvučen iz uništenog šinskog vozila gdje je bio prignječen staklom i limom


Čak 19 putnika ozlijeđeno je u teškom sudaru ZET-ovih tramvaja broj 7. i broj 4. na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti jučer oko 11 sati, neposredno prije križanja s Harambašićevom ulicom. Do nesreće je došlo nakon što je tramvaj broj 7 koji se nalazio u koloni iza “četvorke” udario u stražnji kraj vozila ispred sebe neposredno prije zaustavljanja na semaforu. Sumnja se da je vozaču “sedmice” pozlilo zbog čega nije uspio zakočiti pa je udario u tramvaj ispred sebe. Vozač je ozlijeđen i zajedno s ostalim putnica prebačen u bolnicu.
Jak udarac i lom stakala uzbunio je prolaznike i radnike obližnjih lokala koji su odmah pritrčali u pomoć ozlijeđenima. Od siline udarca neki putnici pali su na pod. Razbijeni tramvaji, uništeno vozačko sjedalo i komande, hrpa stakla po kolniku  svjedočili su o nesreći koja, srećom, nije imala težih posljedica. Hitna pomoć, Policija, službe ZET-a stigli su brzo. Ipak, najbrži su bili građani.
– Jedan gospodin rastvorio je vrata da uđe u “sedmicu” i pusti putnike van. Izvukli smo zajedno petogodišnju djevojčicu i njezinu baku iz tramvaja. Drago mi je da su dobro, bili su samo u šoku. Svi su mislili da sam liječnica – ispričala nam je kroz osmijeh Jadranka, zaposlenica salona “Nokteraj” koja je čim je čula udarac istrčala iz radnje na ulicu u bijelom kombinezonu da pomogne unesrećenima.
– Bilo je strašno. Tri gospodina su pomogla da izvučemo vozača. Bio je priklješten u “sedmici”, nije se mogao izvući. Bio je potpuno bez svijesti. Da nije bilo njih, ne znam što bi bilo s čovjekom. Kao da je eksplodirala bomba. To je bio strašan udarac, ispričao nam je Mile Perković vlasnik tapetarske radnje u Maksimirskoj. Predstavnici ZET-a brzo su se pojavili na mjestu nesreće.
– Ukupno 19 osoba je ozlijeđeno,među kojima je i naš vozač koji već 19 godina radi ovaj posao. Riječ je o iskusnom djelatniku. Nije imao alkohola u krvi. Budući da je vozač nakon nesreće još bio bez svijesti, još ne znamo što se zapravo dogodilo, kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.