Veterinari joj rekli da kunu ulovi i zatuče batom!

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Smiljana Serventi nemalo se iznenadila kad je prije nekoliko dana u Vinjercu imala bliski susret s kunom. Ne hrvatskom novčanicom, naravno, te pak rijetko stižu, nego onom pravom, malom životinjicom oštrih zubiju.

Budući da oko stare kuće u Vinjercu imaju nekoliko pitomih mačaka, cijelu noć je, kaže Smiljana, čula mačje "svađanje", no kad je ujutro ustala, ispred vrata je pronašla izmet koji nije pripadao mačkama.

- Odmah sam pretpostavila da je od kune, kojih ovdje ima popriličan broj. Imamo pokraj kuće i drvarnicu i kad sam otišla oko deset sati nešto pospremiti, osjetila sam neugodni miris i u kutu ugledam smotanu smeđu životinju. U prvi tren sam pomislila da se zavukla neka maca, ali uz bolje svjetlo ugledala sam šiljastu njuškicu. Bila je to kuna. Jadna životinjica sva se tresla i bilo je očito da je bolesna. Nije bježala, pa je nisam mogla istjerati, jer sam se bojala da ne skoči na mene, priča Smiljana koja je posumnjala da je kuna bijesna, pa je nazvala, kaže, Veterinarsku stanicu.

- Prebacili su me na telefon veterinara koji mi se pak nisu javljali, a ta njihova zauzetost je trajala skoro dva sata. Ipak, bila sam uporna, pa su mi se konačno javili na telefon i objasnili mi da oni ne izlaze na teren kad je životinja živa nego samo ako je uginula, ili bolje reći da je onda ja mogu donijeti u veterinarsku stanicu na analizu, govori Smiljana, koja s tim nije bila zadovoljna, pa je nazvala privatnog veterinara koji joj je rekao da se životinji ne približava i da se obrati Županijskoj veterinarskoj inspekciji.

- Tamo sam dobila odgovornu osobu koja mi je pak objasnila da mi ni on ne može pomoći te kako vetrinarska stanica koja ima koncesiju ne izlazi na teren u takvom slučaju i neka sama probam to riješiti. Kad sam pitala kako ću to riješiti, uputili su me da uzmem kakav sak za loviti ribu, ulovim je i zatučem je batom.

- Na svu sreću nije bila agresivna, kretala se usporeno i uspjeli smo je potjerati u susjedni vrt. S tim rješenjem ipak nisam zadovoljna, jer ne znam od čega je bolovala, a kako mi je rečeno, bjesnoće ima. Zanima me što bi bilo da je kuna bila agresivna i pjenila se, tko je za to odgovoran, tko bi došao i to sredio, pita se Smiljana, koja bi, kaže, voljela, da je netko od stručnih osoba vidio tu životinju i riješio nedoumicu je li bila otrovana ili bijesna.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno