U Zadru se vježba 1. srpnja

Slika korisnika admin
Autor: 
sopek
Vedran SITNICA

Neaktivna i pretila Hrvatska dobila je oštrog suparnika. Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska 2017. godine ima za cilj zdraviju Hrvatsku. Petu godinu zaredom, projekt koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović zajedničkim će treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu koji nam zaista može promijeniti život.

"Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte mi bit ćete sretniji, zdraviji i u puno boljoj formi!" - izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Westin brojne su osobe iz sportskog i društvenog života Hrvatske podijelile vlastito iskustvo. Olimpijski pobjednik, vaterpolist Frano Vićan rekao je: "Moja generacija je pripadala onim generacijama koje su većinu slobodnog vremena provodile vani. Danas mladi slobodno vrijeme provode na tehničkim novotarijama. Vrlo je bitno bavljenje bilo kojim sportom jer osim što je vrlo dobar zbog razvoja i zdravlja, jako je bitan i zbog socijalizacije."

 Podršku projektu dali su i vaterpolisti Andrija Bašić i Fran Paškvalin, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, gimnastičar Marijo Možnik, sportska menadžerica i organizatorica Zadar Basketball Tournementa Zdenka Zrilić, voditeljica Ivana Mišerić, glumica Kristina Krepela i mnogi drugi.

Prvi grad nove sezone je Požega u kojoj će tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odraditi zajednički trening u petak, 20. siječnja u 13.30 sati u sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Na predstavljanju projekta najavljene su edukacije i treninzi u Murskom Središću 11. ožujka, u Vodicama 27. svibnja, u Istri će se vježbati 10. lipnja, Dubrovniku 23. lipnja, Zadru 1. srpnja te Zagrebu 23. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta. Treninge će provoditi stručni tim KIF-a u kojem su Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Goran Kontić. Pilates ćemo vježbati s Asjom Petersen, yogu sa Sandrom Petrom Pintarić. Kroz program nas vodi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić.

Aktivna Hrvatska održava se pod vodstvom stručnih partnera, Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Biotreninga, Definicije Hrane, a od ove godine i Hrvatske liječničke komore čiji je Predsjednik Trpimir Goluža istaknuo: "Hrvatska liječnička komora kroz Aktivnu Hrvatsku želi poručiti javnosti kako je svatko od nas odgovoran za vlastito zdravlje te da se upražnjavanjem zdravih životnih navika i stilova itekako može unaprijediti kvaliteta života, ali i uštedjeti značajna financijska sredstva!". Stručni tim projekta čine dekan KIF-a dr.sc. Damir Knjaz, dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice za zdravlje i sport, nutricionistica Karmen Matković Melki i prof. Marin Dadić.

Vježbači se za vježbanja mogu prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, na kojoj mogu dobiti i besplatne savjete. (zl)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno