Grad Zadar trenutačno udomljava 137 udruga i organizacija

Slika korisnika valentinam
Objavljena lista prioriteta
Kako su nam odgovorili iz Gradske uprave nema raspoloživih prostora koji bi se mogli dati u najam ovim udrugama. Što se tiče poslovnih prostora koji su u najmu, trenutno 137 udruga ili organizacija koristi gradske prostpre i to uz simboličnu naknadu od jedne kune ili potpuno besplatno
Najviše bodova dobila je Umjetnička organizacija Dragon teatar koja djeluje već 7 godina

Na području grada Zadra velike su potrebe udruga i različitih drugih organizacija koje imaju problem s organizacijom svog rada jer nemaju primjerene prostore u kojima bi mogle djelovati. Tako dok većina udruga ima koliko-toliko riješen prostorni problem neke udruge još uvijek muku muče s traženjem prostora jer je činjenica kako su cijene iznajmljivanja privatnih prostora za uglavnom neprofitne organizacije jednostavno previsoke i stoga nedostižne.

Grad Zadar je krajem prošle godine objavio listu prioriteta, a vezano uz zainteresirane udruge koje su u potrazi za gradskim prostorima.

Najveći broj bodova 41 dobila je Umjetnička organizacija Dragon teatar koja djeluje već 7 godina i često sudjeluje sa svojim projektima u organizaciji događanja na zadarskim otocima. Triatolon klub Zadar nastao je godinu ranije od Dragon teatra, ali i ima jednog stalno zaposlenog djelatnika, te je prema ocjenjivanju Povjerenstva za provedbu Javnog natječaja za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama zaslužio 39 bodova. Udruga pčelara Dalmatinka, koja djeluje posljednjih pet godina i aktivna je u organizaciji i sudjelovanju na različitim događanjima u Zadarskoj županiji, ali i diljem Hrvatske prema ocjenama Povjerenstva dobila je 30 bodova. Udruga za kulturu i umjetnost Pozitiva senior koja bilježi tek prve mjesece svog djelovanja, ali bi i ukoliko dobije gradski prostor u njemu djelovala s još tri partnerske udruge ostvarila je 29 bodova. Humanitarna udruga Put koja sudjeluje u pomoći socijalno ugroženim stanovnicima organizirajući humanitarne akcije za prikupljanje različitih vrsta pomoći, a djeluje godinu dana ostvarila je 28 bodova. Najmanji ukupni broj bodova, samo 24, ostvarilo je Društvo prijatelja Hajduka Zadar koje je aktivno posljednje dvije godine.

Kako su nam odgovorili iz Gradske uprave nema raspoloživih prostora koji bi se mogli dati u najam ovim udrugama. Što se tiče poslovnih prostora koji su u najmu trenutno 137 udruga ili organizacija koristi gradske prostpre i to uz simboličnu naknadu od jedne kune ili potpuno besplatno samo uz plaćanje režijskih troškova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno