Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

GRADSKA KNJIŽNICA Održan Poetski maraton

11.01.2019. 18:00
GRADSKA KNJIŽNICA Održan  Poetski  maraton


Pred prepunom dvoranom Gradske knjižnice Zadar sinoć  je održan Poetski maraton "Riječi iznad svega" s ciljem promocije zajedničke zbirke poezije sudionika Millennium stih, u organizaciji  zadarske udruge  "Riječi iznad svega".
Predsjednica i dopredsjednica Udruge kazale su nam kako su iznimno zadovoljne porastom značaja ove manifestacije, osobito tiskanjem  knjige čije su primjerke sinoć i podijelile. Nekad su, naime, manifestaciju održavale samo jedan dan, a sada zbog povećanog interesa traje  već dva dana, napominje predsjednica Emilija Mijatović:
– Nas dvije smo idejne začetnice Poetskog maratona i dogovorile smo  se da iza svakog Millenniu stiha ide knjiga kao svjedočanstvo toga događanja sa svim autorima, od djece do najstarijih jer knjiga ostaje kao  pisani dokument nečeg što se dogodilo u gradu – kazala je gospođa Mijatović.
Dopredsjedniaca Udruge, Rafaela Božić,  pak kaže kako je ideja bila  da se udruže i djeluju radi promocije pisane riječi:
– Znamo kakva je danas situacija sa mladima i svim uređajima koji  im odvlače pažnju, a cilj nam je bio vratiti ih pisanoj riječi. Imamo pozitivno iskustvo i prošle i ove godine jer se velik broj djece i studenata  rado odaziva. Uzbuđeni su i sve ovo doživljavaju vrlo emotivno i pozitivno – zaključuje dopredsjednica.
Za glazbeni dio večeri bio je zadužen Mario Padelin.