Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SDP ODLUČIO Radeta će podršku opet dati Frani Brajkoviću

11.01.2019. 11:15
SDP ODLUČIO Radeta će  podršku opet  dati Frani  Brajkoviću


Uoči konstituirajuće sjednice Mjesnog odbora Poluotok  idućeg ponedjeljka, SDP-ov nositelj liste Daniel Radeta donio je odluku o  tome kojega će kandidata podržati. Unatoč činjenici da je, po njegovim  dosadašnjim izjavama, MODES-ov vijećnik Donat Dobrović izigrao dogovor sa SDP-om te na prvoj sjednici formiranja vlasti ostao suzdržan,  Radeta kaže kako on ostaje principijelan te svoju odluku neće mijenjati.  Naprotiv, ruku će opet podići za nositelja liste Zadarskog bloka,
– Spreman sam dati apsolutnu podršku kandidatu s liste Zadarskog  bloka, Frani Brajkoviću, na novoj konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Poluotok. Ne zanimaju me nikakve funkcije i nikakve fotelje, već isključivo pokretanje  aktivnosti i rad Mjesnog odbora. Jedini i stvarni krivac za ovakvo stanje u našem mjesnom odboru i u gradu su HDZ i njegovi članovi. Niti jednim postupkom ne želim opstruirati volju građana  koji na poluotoku žele promjenu pa isto tako pozivam i druge izabrane  članove s liste Zadarskog bloka da podrže svog kandidata kao novog  predsjednika Mjesnog odbora, kazao nam je jučer Radeta.
Ukoliko su točne informacije prema kojima će Dobrović i ovoga ponedjeljka ostati suzdržan, nakon još jednog pokušaja formiranja vlasti  Mjesni odbor Poluotok morat će na nove izbore. Naime, iz krugova bliskih Dobroviću saznajemo kako je zasad malo izvjesna opcija da bi on  idućeg ponedjeljka podigao ruku za HDZ i tako im omogućio i četvrti  mandat, odnosno preuzimanje Poluotoka, već je u pitanju drugi scenarij  – svojom bi suzrdžanošću Dobrović za njih odradio velik posao jer bi, u  slučaju raspisivanja novih izbora, HDZ puno ozbiljnije odradio kampanju, mobilizirajući 'sve živo' u tom dijelu grada.
Međutim, u cijeloj ovoj situaciji vrlo je indikativna činjenica da se Dobrović niti jednom nije oglasio na nedavne izjave o ucjenama i prtiscima  koji se navodno provode prema njemu. Naime, nije demantirao niti jednu izjavu svojega kolege i prijatelja Frane Brajkovića ili SDP-ovog vijećnika Danijela Radete, a što bi bilo logično želi li se ukloniti svaka sumnju  na takve političke rabote.
U ponedjeljak ćemo stoga saznati hoće li se na konstituirajućoj sjednici ponoviti scenarij od proteklog ponedjeljka kada je Dobrović došao zadnji, ostao suzdržan i – otišao prvi.