Ugradit će se plinovod, vodovodna cijev i šahtovi

Slika korisnika mkvanja
Radovi na raskrižju u Jazinama do 2. veljače
Budući da se radi o raskižju od vitalnog značaja za gradski promet jer spaja Poluotok s istočnim i zapadnim dijelovima grada nije ni čudo da je jučer nastao prometni kaos
Zvonko KUCELIN
Zamijenit će se i ojačati kolnička konstrukcija ceste

Jučer ujutro počeli su radovi na križanju u Jazinama, odnosno između Ljepotice, nekadašnje male pijace i dvorane Jazine.

Radovi se odvijaju u sklopu obnove državne ceste D407 kroz grad Zadar, a izvode ih Hrvatske ceste iz kojih pojašnjvaju što će se sve napraviti.

- Riječ je o nastavku radova na obnovi državne ceste DC 407. U ovoj fazi, koja je započeta 10.1.2019., a trajat će do 2.2.2019, zamijenit će se i ojačati kolnička konstrukcija ceste. Nadalje, tvrtka EVN ugradit će plinovod kako naknadno ne bi prekopavali cestu. Isto tako Vodovod d.o.o. Zadar će zamijeniti dotrajalu vodovodnu cijev koja praktički opskrbljuje vodom čitav Poluotok, a također će i Odvodnja d.o.o. Zadar zamijeniti šahtove kako bi došlo kraj povremenim neugodnim mirisima. Zamijenit će se i semaforske konzole te kompletne semaforske instalacije. Nakon završetka ove faze ide druga koja bi trebala početi 2.2. i trajati do 22.2.2019 godine, navode u Hrvatskim cestama.

 Budući da se radi o raskižju od vitalnog značaja za gradski promet jer spaja Poluotok s istočnim i zapadnim dijelovima grada nije ni čudo da je jučer nastao prometni kaos. Radnici su već ujutro podgnuli asfaltni sloj te su radovi krenuli punom parom. Cesta će se uređivati u dvije faze - u prvoj se fazi za sav promet zatvara smjer prema "Ljepotici" (Obala kneza Branimira) tako da iz tog smjera neće biti moguć ulaz na Poluotok. Iz smjera Relje na Poluotok će se ulaziti jednom prometnom trakom, a isto tako i izlaziti, sve prema privremenoj regulaciji prometa. Dakle, ukoliko se ovih dana spremate na Poluotok, a dolazite iz zapadnog dijela grada najjednostavnije je ostaviti automobil negdje na Branimiru te pješke ili barkom u grad. Inače, vozači moraju ići preko Tuđmanove, Murvičke, Zrinsko-frankopanske te se tek potom može kranuti prema gradu ili se treba voziti skroz uokolo, preko Kolovara u grad.

Mnogi Zadrani ljuti su zbog ove situacije te se pitaju je li se ovo moglo napraviti na drugačiji način, kako bi se izbjegle gužve, a izvođači mole građane za strpljenje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno