Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Božinović o gužvama na skijalištima i toplicama: “Zatražit ćemo informacije od lokalnih stožera”

11.01.2021. 13:07


Nacionalni stožer se na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo i na obvezu negativnog PCR testa na granicama na ulazu u RH.
Krunoslav Capak je rekao kako će kod ulaska u Hrvatsku ostati  obveza 48-satnog negativnog PCR testa odnosno samoizolacija do momenta dobivanja negativnog testa u RH.
Nadovezujući se na tu temu, načelnik stožera Davor Božinović istaknuo je da se za sada ne razmatra nikakvo ublažavanje prekograničnih procedura nakon 15. siječnja kada istječe odluka o strogim mjerama na granicama.
Odluka će se bazirati na stanju epidemije u europskom okruženju koje nije dobro. Pojavili su se novi sojevi virusa i u ovom trenutku ne razmatramo nikakvo olakšavanje važećih prekograničnih procedura, rekao je Božinović.
O eventualnim restrikcijama za one koji se ne budu cijepili trenutno se ne vode razgovori te će se vidjeti kako će se to pitanje riješiti na razini EU.
Upitan za gužve na Cmroku i u nekim toplicama, Božinović je odgovorio da je u posljednjih tjedan dana obavljeno 4000 nadzora inspektora Civilne zaštite, no zatražit će se informacija i  od lokalnih stožera Civilne zaštite.