Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gradske financije – nedovoljne

Autor: Ivica Gjergja

10.02.2009. 23:00
Gradske financije – nedovoljne


Zaista smo ljuti i ogorčeni na proračun. U njemu treba postojati kriterij kojeg očito nema. Imamo zaista mnogo djece, a ne možemo normalno raditi ako mislimo stvarati vrhunske rezultate – istaknuo je Arno Longin
Nedavno je održana Skupština Kluba za skokove u vodu “Arno”, na kojoj je izabrana nova upravljačka struktura kluba. Predsjednik je ostao Veljko Bubić, a dopredsjednik Oleg Desnica. Tajnik je Arno Longin, a uz njih u Upravni odbor izabrani su još Dinko Basioli i Ivan Krističević. U Nadzorni odbor izabrani su: Ruđer Karuc, Edi Maričić i Andrej Peričić. Tajnik i ključna osoba u klubu Arno Longin istaknuo je nezadovoljstvo dobivenim financijskim sredstvima Grada Zadra.
– Jedna od naših tema na skupštini bila je dodjela financijskih sredstava za sport Grada Zadra, što je kod nas izazvalo veliko ogorčenje. Ta financijska sredstva nam nisu dovoljna niti za jedno natjecanje, a pogotovo ne za 32, koliko ih imamo u kalendaru. Iznos od 20 tisuća kuna nas ne zadovoljava, tako da smo u skupštini željeli promaći način izlaska iz financijske krize. Svi su nam obećali da će nas pomoći. U klub smo primili vrsnu skakačicu iz Montreala Nikolinu Tokić, koja je izrazila želju da svoje skakačke kvalitete prezentira preko našeg kluba. Nadamo se da ćemo s njim ostvariti bolji rezultat, a ona je bila među četiri najbolje juniorke u Kanadi, što dovoljno govori o njenoj kvaliteti – istaknuo je Longin, dodavši:
– Zaista smo ljuti i ogorčeni na proračun. U njemu treba postojati kriterij kojeg očito nema. Imamo zaista mnogo djece, a ne možemo normalno raditi ako mislimo stvarati vrhunske rezultate. Očekujemo da otvaranjem bazena naši rezultati budu još dojmljiviji. Sada treniramo svaki dan ujutro i popodne, naš početnik trenira tri sata dnevno. Na Ravnicama nam nedostaje više sprava za vježbe, nemamo dovoljno za pravi rad.
Sudjelujete i na Alpe Adria natjecanju?
– Već drugu godinu sudjelujemo na natjecanju u ligi Alpe Adria. Očekuje nas domaćinstvo u Zagrebu, a Talijani, koji su vodeći, bježe nam 130 bodova. No, to je moguće nadoknaditi. Do lipnja ćemo biti u top formi. Imamo odlične rezultate pojedinaca. U Hrvatskoj ligi Tomislav Buterin proglašen je najboljim seniorom, a za najbolju juniorku proglašena je Ana Kovačević. Nastojat ćemo zadržati ovu kvalitetu za sljedeća natjecanja, a u tome će nam pomoći i odlazak u Split na vodeni trening. Nažalost, kao najbolji klub u Hrvatskoj ne možemo imati treninge u bazenu.