Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija je zatražila snimke kontrole letenja

Autor: Siniša Klarica

10.02.2009. 23:00
Policija je zatražila snimke kontrole letenja

Foto: Zvonko KUCELIN



– Policajac koji sad leži ranjen, možda je svojim prisebnim ponašanjem spasio još života i sačuvao naše specijalce, rekao je na kraju obilaska ranjenog Hrvoja Kamenjarina ministar Tomislav Karamarko


Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko posjetio je  pripadnika Specijalne policije MUP-a RH Hrvoja Kamenjarina. Karamarko je ranjenog policajca posjetio na Odjelu kirurgije Opće bolnice Zadar i to u pratnji ravnatelja zadarske bolnice Zvonimira Vrančića, zapovjednika Specijalne policije Zdravka Janjića i načelnika PU zadarske Antona Dražine. Kamenjarin je kao vođa jedne od ekipa za pretragu terena stradao zbog odrona lavine pri čemu je ozlijedio bedrenu kost. Splitski specijalac, inače vrhunski alpinist i sudionik dva pohoda na Himalaju, vidjevši da će se lavina sručiti na njegovu ekipu, osiguravao je navezu kako bi se njegovi kolege mogli na vrijeme otkačiti s konopca i pobjeći od lavine. Kolege su mu odmah priskočili u pomoć, izvukli ga iz lavine, imobilizirali, pružili prvu pomoć, i nakon sat i pol transporta na nosilima u vrlo teškim uvjetima, doveli do vozila saniteta.
Ministar Kramarko spomenuo je da je splitski specijalac zapravo prva žrtva lavine u Hrvatskoj i jedina ranjena osoba u najvećoj potražnoj akciji od osamostaljenja Republike Hrvatske. Karamarko je potvrdio da su specijalci i dalje tragali za posmrtnim ostacima članova posade, ali i zrakoplova. Također, policija je zatražila snimke kontrole letenja koje će biti izuzete u cilju istrage, ali Karamarko nije mogao odgovoriti je li pilot Cessne bio prekasno upozoren na zonu zabrane letenja.
– Moram pohvaliti naše specijalce koji su radili u neljudskim uvjetima i u nadljudskim naporima izvršavali svoje zadaće. Policajac koji sada leži ranjen, možda je svojim prisebnim ponašanjem spasio još života i sačuvao naše specijalce, rekao je na kraju obilaska ranjenog Hrvoja Kamenjarina ministar Tomislav Karamarko najavljujući njegov povratak u službu na radno mjesto prema želji ranjenog policajca.