Posmrtni ostaci stradalih prevezeni u gospićku bolnicu

Slika korisnika admin
Autor: 
cessna_gospic
Filip BRALA
Vjerojatno je smrt posade i putnika nastupila trenutačno, kazao je Janić

Na sjevernoj strani Vaganskog vrha na Velebitu ostatke tijela smrtno stradalih putnika i pilota iz "Cessne" pronašli su danas pripadnici specijalne policije MUP-a, kazao je večeras u Gospiću na izvanrednoj konferenciji za novinare zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić, dodavši da je dio posmrtnih ostataka prevezen u Opću bolnicu u Gospiću.

Izjavio je kako je potraga za nestalim zrakoplovom završila, da su pronađeni ostatci zrakoplova i posmrtni ostatci tijela putnika i pilota te da je iz svega pronađenog na licu mjesta vidljivo da je "Cessna" udarila punom brzinom u stijenu. Tada se zrakoplov raspao, a njegovi dijelovi i posmrtni ostatci pilota i putnika završili su na području ispod Vaganskog vrha i vjerojatno je smrt posade i putnika nastupila trenutačno, kazao je Janić.

Zbog novih snježnih oborina na Velebitu i vrlo teških uvjeta na tome području koje je minirano očekujemo da će potpuno izvlačenje tijela stradalih trajati pet do deset dana, ovisno o vremenu, jer je ono vrlo otežano, rekao je.

Podsjetio je da je jučer na tom području stradao njihov kolega, koji je savjesno i odgovorno obavljao svoj posao. Na tom području je velika opasnost od lavina pa je postupak jako usporen, ali mi ćemo biti ustrajni" i "nećemo se vratiti dok ne pronađemo sve ostatke tijela stradalih", poručio je Janić.

Istaknuo je kako se na mjesto pada zrakoplova može doći samo uporabom specijalističke planinarske opreme i to mogu obaviti specijalno uvježbani ljudi. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u potrazi i spašavanju.

Na novinarsko pitanje što slijedi Janić je rekao da će se, kad to bude moguće, obaviti očevid te da će se sada identificirati stradali u toj zrakoplovnoj nesreći.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno