Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Učenici iz Ražanca dobili bolji autobus

Autor:

10.02.2009. 23:00
Učenici iz Ražanca dobili bolji autobus

Foto: Adam VIDAS



Autobus je prokišnjavao, nije imao dovoljno sjedala, a nije imao niti grijanje, što je potrebno u ovim zimskim mjesecima, rekao je ravnatelj Lukić


Pri Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu djeluje pet područnih škola. Nalaze se u susjednim mjestima: u Radovinu se nastava održava za svih osam razreda, dok je u Jovićima, Krnezi, Ljupču i Rtini nastava organizirana do četvrtog razreda, a nakon toga učenici idu u Ražanac. Svakoga dana iz okolnih mjesta u školu autobusom dolazi približno 80 učenika. Ravnatelj Osnovne škole Jurja Barakovića Frane Lukić kaže nam da stari autobus nije ispunjavao minimum udobnosti i sigurnosti.
– Autobus je prokišnjavao, nije imao dovoljno sjedala, a nije imao niti grijanje, što je potrebno u ovim zimskim mjesecima. Roditelji i učenici su se žalili, a u Liburniji su nam rekli da oni nemaju kvalitetno rješenje. Kako nismo imali izbora, morali smo se obratiti Zadarskoj županiji koja je vlasnik škole, kazao je Lukić, dodajući da su u ponedjeljak dobili drugi autobus kojim su izuzetno zadovoljni.
– Jutros sam bio prvi put u ‘novom’ autobusu kako bih provjerio stanje i svi smo zadovoljni, roditelji, učenici i škola. Ne želim da se pomisli da je ovaj autobus savršen, no za razliku od prošlog koji je bio katastrofalan, ovo je velika promjena nabolje. Učenici sada imaju sjedala i grijanje što je najvažnije, kazao je Lukić.
Voditelj operativno-prometnog sektora Liburnije Slobodan Erslan kaže da su nakon razgovora s ravnateljem Lukićem preraspodjelom dodijelili drugi autobus za prijevoz djece kojim sada udovoljavaju njihovim uvjetima.
– Svi bi željeli nove autobuse, no mi jednostavno nemamo mogućnosti za novi autobus. Stari autobus tipa ‘sanus’ povukli smo na generalni popravak i dodijelili drugi školi u Ražancu. To je stariji autobus marke ‘mercedes’, rekao je Erslan, dodajući da je autobus prošao tehnički, a prema zakonu svaka tri mjeseca ide na periodični pregled. Osim toga autobusi svakoga dana prolaze i pregled u firmi, kaže Erslan.