Iz Zadra prema Zrenjaninu

Slika korisnika admin
autobus_app_1
Vedran SITNICA
Linije prema Zagrebu i Splitu su istog intenziteta kao i prije Contusove propasti

Ovih dana APP Požega otvorila je novu autobusnu liniju za prijevoz putnika od Zadra prema Zrenjaninu, koju je zajedno s još dvije linije preuzela od nekadašnjeg koncesionara zadarske tvrtke Contus. Linija je otvorena nakon što su ostvarene tehničke predispozicije te će od sada autobusi voditi svakodnevno. Autobus će kretati iz Zadra u 7 sati, dok će iz Zrenjanina za Zadar kretati u 19 sati. Osim ove linije, APP Požega ima još pet linija koje svaki dan voze iz Zadra prema Zagrebu te pet linija koje voze iz Zagreba prema Zadru. Osim njih ima i dvije linije iz Zadra prema Splitu te obrnuto.

Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH, rekao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji je požeška prijevoznička tvrtka preuzela 24 nekadašnja Contusova radnika i koncesiju nad Contusovim linijama.

- Moram istaknuti da smo u sindikatu vrlo zadovoljni načinom na koji su radnici primljeni u tvrtku. Svi su i više nego zadovoljni poslodavcem, imaju kolektivni ugovor, redovno primaju plaće i ostala primanja. Osim toga, linije prema Zagrebu i Splitu su na intenzitetu kao i prije Contusove propasti tako da radnici imaju dosta posla, rekao je Uranija.

Dodao je da je Ivan Križanović, predsjednik uprave tvrtke APP Požega najavio da bi uskoro, najvjerojatnije prije početka turističke sezone, mogli otvoriti još neke linije, što bi značilo nova zapošljavanja i nove poslove što puno znači u ovo doba recesije.

Uranija je dodao da se stečaj Contusa vodi neovisno o radu APP Požega u kojoj su nekadašnji Contusovi zaposlenici pronašli posao.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno