Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kafići otvoreni do jedan sat

Autor: Z L

10.02.2010. 23:00
Kafići otvoreni do jedan sat

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zbog kretanja karnevalske povorke u nedjelju 14. veljače u vremenu od 15.30 do 17.00 sati, za promet će biti zatvorene Branimirova obala (od parkirališta Ljepotica) i Obala kralja Tomislava (od Jazina do mosta)
U povodu održavanja Zadarskog karnevala 2010. godine, dobili smo nekoliko obavijesti vezanih uz samu organizaciju i tijek Karnevala.
Tijekom održavanja ovogodišnjeg Zadarskog karnevala ugostiteljskim objektima na području Poluotoka odobrava se produženo radno vrijeme do 1.00 sat za dane 13. i 14. veljače 2010. (u noćima s petka na subotu i sa subote na nedjelju).
Zbog kretanja karnevalske povorke u nedjelju 14. veljače u vremenu od 15.30 do 17.00 sati, za promet će biti zatvorene Branimirova obala (od parkirališta Ljepotica) i Obala kralja Tomislava (od Jazina do mosta). Parkiralište na Branimirovoj obali ispred zgrade Ljepotica bit će, također, zatvoreno za korištenje zbog okupljanja karnevalskih skupina i to od subote poslijepodne dana 13. veljače 2010. do odlaska karnevalske povorke u nedjelju.
Kako će se najboljim pojedinačnim maskama dodijeliti i vrijedne nagrade, pozivamo sve građane Zadra da se maskirani priključe veseloj karnevalskoj zabavi i osvoje nagradu. Netko će zasigurno osvojiti jednomjesečno korištenje bazena, saune i fitnessa za dvije osobe u Acquapura Thalasso & Spa centru hotela Falkensteiner Club Funimation Borik.
Najavljuje se i gostovanje grupe SOVINJSKI PUSTI – tradicionalnih istarskih zvončara iz Sovinja kraj Buzeta. Sovinjski pusti na glavi nose kape sa zečjim krznom, a u ruci palice sa zvonima kojima će i u Zadru najaviti proljeće i tjerati zle duhove zime. Bacaju se po podu, a ženama i pod suknje – no ništa im se ne može zamjeriti jer karneval je.