Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kandidati Fabijan i Kardum

Autor: Boris Kupčak

10.02.2010. 23:00
Kandidati Fabijan i Kardum


Ravnatelj je osoba koja zastupa ustanovu i treba voditi računa o ispunjavanju obveza ustanove, kazao je dosadašnji ravnatelj Mile Fabijan koji se nada još jednom četvorogodišnjem mandatu


Natječaj za imenovanje ravnatelja Županijske uprave za ceste Zadarske županije nedavno je raspisan, a za sada su poznata dva kandidata. Jedan od kandidata je dosadašnji ravnatelj Mile Fabijan, dok je drugi Dinko Kardum koji je trenutno zaposlen kao Voditelj održavanja županijskih i lokalnih cesta. Posao ravnatelja ŽUC-a sa sobom nosi brojne odgovornosti, a ustanova ima proračun veći od 50 milijuna kuna. Dosadašnji ravnatelj Mile Fabijan kazao je kako se nada još jednom četvorogodišnjem mandatu.
– Želim ostati ravnatelj, ali to ne ovisi o meni. Poslat ću prijavu i vidjeti. Natječaj je otvoren do kraja tjedna i mislim da će biti dosta zainteresiranih, iako još ne znam koliko i tko će se prijaviti, kazao je Fabijan.
O samom poslu i odgovornostima koje nosi sa sobom Fabijan je rekao kako je ravnatelj osoba koja zastupa ustanovu.
– Ravnatelj je osoba koja zastupa ustanovu i treba voditi računa o ispunjavanju obveza ustanove, a to znači organizaciju u skladu sa Zakonom o javnim cestama, Zakonom o ustanovama i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, kao i svim podzakonskim aktima. Isto tako ravnatelj je taj koji skrbi o mreži županijskih i lokalnih cesta u našoj županiji, a ima ih 1183 kilometra, kazao je Fabijan i dodao kako je to dosta posla, a odgovornost je velika.
Drugi kandidat na natječaju za ravnatelja je Dinko Kardum koji ima više od 20 godina radnog iskustva u struci.
– Istina je da sam jedan od kandidata za novu funkciju u ovoj Upravi za ceste. Dugo sam u prometnoj struci i problematika koja prati cestovni promet nimalo mi nije strana, a bavim se i znanstvenim istraživanjima iz područja cestovnog prometa i u brojnim časopisima sam objavio više znanstveno-stručnih radova, osim toga sam i stalni sudski vještak prometa pri županijskom sudu u Zadru, kazao je Kardum i nastavio zbog čega se javio na natječaj.
– Javio sam se iz razloga što je ovoj Upravi za ceste potrebna svježina, nova osoba za kormilom, koja će imati bolji organizacijski pristup s modernim shvaćanjima održavanja, rekonstrukcije i gradnje županijskih i lokalnih cesta na području naše županije, kaže Kardum i dodaje kako su dodao kako su određeni cestovni pravci na razini županije različito opterećeni te je nužna veća pozornost u procesu održavanja, kao i elektronička obrada cestovnih podataka.