Stara farma za novo doba

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
vigens2
Adam VIDAS
Vigens" namjerava biti nukleus procesa koji obuhvaća poljoprivrednu proizvodnju, promociju domaće kuhinje i edukativne programe

Pred vijećnicima zadarskog Gradskog vijeća naći će se danas i prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone "Farma krava", Postupak izradbe urbanističkog plana uređenja ove zone, pokrenut još u svibnju 2008. godine s ciljem rekonstrukcije i prenamjene u objekte proizvodno-uslužne i ugostiteljsko-turističke djelatnosti. Sada se došlo do konačnog prijedloga UPU-a koji se upućuje Gradskom vijeću na donošenje.

Podnositelj zahtjeva izrade UPU-a i investitor ovog projekta je tvrtka "Vigens" d.o.o. čija nam je direktorica, Elvira Sterle o ovome projektu kazala:

- Nije zapravo riječ o prenamjeni, nego više o nastavku razvoja i ulaganja u prostor stare farme, koja je bila podignuta još 1964. godine. S tim planovima smo mi započeli još 2006. i imali smo stalnu potporu kako lokalne samouprave, tako i Ministarstva prostornog uređenja s ciljem oživljavanja ruralnog dijela područja Grada Zadra i to programima agro turizma. "Vigens" namjerava biti nukleus tog procesa koji obuhvaća i poljoprivrednu proizvodnju, promociju domaće kuhinje i edukativne programe, čime će se objediniti sve naše djelatnosti. Ovaj plan je u potpunom suglasju s nedavno iskazanim planovima prostornog uređenja Hrvatske, gdje se naglašava pomicanje turističkih sadržaja od zone obalne crte prema zaleđu. Želimo biti jedan od subjekata koji će u tom smjeru organizirati djelatnost i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, ističe Sterle.

Na prostoru ukupne površine 8,18 hektara predviđene su zone ugostiteljsko-turističke namjene sa smještajnim kapacitetima, edukativni centar, zona sporta i rekreacije, jahački centar i uslužne djelatnosti. Posebna pozornost posvetit će se i očuvanju i zaštiti okoliša, ambijentalnih vrijednosti i kulturno-povijesnih cjelina. Osim "Vigensa", koji se nalazi na području grada Zadra, na susjednom području koje potpada pod Grad Nin, također su u tijeku kapitalna ulaganja u agroturizam, vinogradarstvo i mediteranske kulture koje u suradnji s lokalnom samoupravom, provode tvrtke "Jurjević vina" i grupa NIDA pa se može očekivati da će čitav potez unutrašnjosti od Zadra do Nina, donošenjem i provedbom novih UPU-a, postati važno područje, kako proizvodne, tako i turističko-ugostiteljske djelatnosti, u skladu s najaktualnijim europskim i svjetskim trendovima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno