Dan službe 112 u OŠ Smiljevac

Slika korisnika admin
112
Ivan JAMIČIĆ
Učenici su se upoznali s opremom i vozilima službe 112

Prigodnom manifestacijom u Osnovnoj školi Smiljevac danas je obilježen Dan 112. Dan se obilježava od kad je prije pet godina u Hrvatskoj uveden jedinstveni telefonski broj 112 za sve žurne službe. Dan 112 obilježio se i u sklopu Nacionalnog program edukacije djece u zaštiti i spašavanju uz potporu Ministarstva prosvjet, Agencije za znanost i obrazovanje i županijskog ureda za društvene djelatnosti.

- Samo prošle godine, kroz programe i prezentacije, obuhvatili smo oko 1.000 djece, predsškoleske i školske dobi u Zadarskoj županiji. Riječ je o predavanju o prevenetivnim postupcima kod poplava, potresa i požara. Ove godine naglasak smo dali na preventivu i to je jedan od razloga zbog čega smo došli u OŠ Smiljevac, rekao je rukovoditelj službe 112 u Zadarskoj županiji Siniša Filipović.

Filipović kaže da se broj 112 sve više prihvaća i da je prošle godine biolo preko 72.000 poziva. Također, povećava se broj namjenskih poziva što je dokaz o sve većoj prihvaćenosti broja. Podsjetimo se, godinu prije Služba 112 u Zadarskoj županiji, zaprimila je 70.000 poziva.

Neposredo prije početka prezentacije, održana je mala vježba evakuacije najmlađih osnovaca, a svaki od njih je prije prezentacije na svojoj klupi dobio prigodnu slikovnicu koja na popularan način prikazuje zaštitu i spašavanje u Hrtvatskoj.

Nakon prezentacije u dvorištu škole je prikazan mali tehnički zbor vozila žurnih službi: policije, GSS-a, Hitne pomoći, i vatrogasaca, a malu demonstraciju održali su i gorski spašavatelji.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno