Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Iskusni krovopokrivač pao s desetak metara i preminuo u kolima Hitne

10.02.2011. 23:00
Iskusni krovopokrivač pao s desetak metara i preminuo u kolima Hitne


Nesreća se dogodila jučer ujutro oko 9.20 sati kada je nesretni radnik obavljao krovopokrivačke radove i pao s visine od desetak metara. Preminuo je u kolima Hitne pomoći


Željko Mažar, 43-godišnji krovopokrivač – radnik građevinske tvrtke “Pe-Gra” iz Novske poginuo je u nesreći na radu koja se dogodila jučer ujutro oko 9.20 sati u mjestu Turanj kod mjesnog groblja.
Nesretni Mažar je na visini od desetak metara obavljao krovopokrivačke radove na srednjoj katnici od tri gradilišta katnica u nizu, uz južnu stranu Jadranske magistrale na predjelu zvanom Gaj.
Prema policijskom priopćenju, on je pri padu bio teško ozlijeđen te je odmah pozvana ekipa Hitne medicinske pomoći koja je na mjesto nesreće stigla vrlo brzo i pružila mu pomoć, no nažalost tijekom transporta ozlijeđeni je radnik od posljedica teških ozljeda preminuo u kolima Hitne pomoći.
– Bio je zaista iskusni krovopokrivač koji te poslove radi od kada zna za sebe. Radio je i na većim visinama od ove – vidno šokiran i duboko potresen tragedijom rekao je neposredno nakon nesreće Petar Majdanžić, vlasnik tvrtke “Pe-Gra”, koji je jučer oko 14.30 sati stigao iz Novske čim je čuo za nesreću njegovog radnika.
Nakon dojave, očevid na mjestu nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Biograd i inspektori zaštite na radu koji će utvrditi sve važne činjenice koje su prethodile nesreći. Prije svega jesu li ispunjeni svi uvjeti za rad na gradilištu, s obzirom da je riječ o velikim visinama, ali i svim ostalim sigurnosnim elementima neophodnim kod zaštite na radu.
Što se točno dogodilo, znat će se nakon što inspekcija rada utvrdi sve okolnosti, no radnici koji su se zatekli na licu mjesta i vidjeli stradavanje svog kolege bili su jučer izbezumljeni od šoka i tuge.
– Bila je to jednostavno sudbina – ponavljali su još u šoku od tragičnog događaja.
Inače, građevinska tvrtka “Pe-Gra” iz Novske izvodi radove na tri katnice s po četiri stana čiji su investitori obitelji Zrilić iz Zadra i Horvatiček iz Zagreba te zagrebačka tvrtka Hoplast d.o.o.
Stradali Željko Mažar iza sebe je ostavio dvoje djece.