Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pikunić krenuo u Split na proslavu Hajdukovog 100. rođendana

10.02.2011. 23:00
Pikunić krenuo u Split na proslavu Hajdukovog 100. rođendana


Danas točno u 11.30 sati započeo se ostvarivati dječački san filipjanskog sportskog heroja, 23-godišnjeg profesionalnog vojnika i maratonca Ivana Pikunića.
Uz razdraganu pjesmu djece iz Dječjeg vrtića Cvit, veličanstveni vatromet na desetke bengalki, hrvatsku rekorderku i olimpijku u maratonu Lisu Stublić, klupske kolege iz matičnog AŠK “Rogovo”, splitsku i filipjansku Torcidu, rodbinu te oko tisuću oduševljenih Filipjanaca, žitelja okolnih naselja i predstavnika splitskog Hajduka, započeo je trodnevni ultramaraton nazvan “150 kilometara za 100 godina”, u povodu stotog rođendana Hajduka iz Splita.
Uz nastup filipjanske klape Cantus, pod voditeljskom palicom Stipe Vukasa, prigodnim riječima podrške svome junaku Pikuniću sa pozornice ukrašene Hajdukovim bojama su se obratili načelnik Igor Pedisić, direktorica TZO Klara Eškinja Glavan i predsjednik Udruge Napredak Denis Brzić.
Organizatori ultramaratona su AŠK “Rogovo” i filipjanska Torcida. A pored zlatnih sponzora – Ilirije d.d. Biograd na Moru, Udruge Napredak, U.O. Plaža te Općine i TZO Sv. Filip i Jakov tu su i drugi brojni sponzori.
– Zahvaljujem i treneru Slavku Petroviću koji me je posljednja četiri mjeseca pripremao za ultramaratom, naglasio je Pikunić koji se medijski proslavio proteklog proljeća kad se inkognito i uz puno snalažljivosti uvukao na finale Hrvatskog nogometnoga kupa u Šibeniku i s igračima Hajduka podignuo pobjednički pehar.
Ivanov trijumfalni ulazak na zasigurno puni Poljud planiran je u nedjelju 13. veljače u 14.45 sati, i to između prigodnih obraćanja Stipe Pletikose i Nike Kranjčara. Slavljeničku utakmicu potom igraju Hajduk i Slavija iz Praga, češki klub iz grada u kojem je 1911. godine i osnovan Hajduk.