Šest tisuća stanovnika Zadarske županije bez struje

Slika korisnika admin
Autor: 
pag_snijeg_4
Josip PORTADA

Orkanska bura, led i posolica ponovno su prouzročili kvarove na električnim postrojenjima u sjeverozapadnome dijelu Zadarske županije pa je oko šest tisuća stanovnika ostalo bez struje.

Od sinoć bez električne energije ostao je grad Pag i sva mjesta na otoku do Paškoga mosta. Bez napajanja ostali su i stanovnici Premude, najudaljenijeg otoka u županiji. Na kopnenom dijelu bez struje su potrošači na obrovačkom području u mjestima Muškovci, Golubić, Zaton Obrovački, Medviđa i Zelengrad, dok u podvelebitskome kraju struje nemaju potrošači mjesta od Starigrada do Svete Marije Magdalene, s time da sam Starigrad za sada ima napajanje. U zapadnome dijelu županije struje nemaju mještani Privlake i Vrsi, te Istočne Slivnice, Žerave i Ninskih Stanova.

Od dežurnoga dispečera zadarske "Elektre" doznaje se da je u Zadarskoj županiji trenutačno bez električne energije oko 6.000 stanovnika. U Elektri također ističu kako će se kvarovi otklanjati čim vrijeme dopusti.

Inače, grad Zadar je spreman za novi snježni val. "Prvi je dosta uspješno prevladan, a ovoga vikenda na raspolaganju su i dodatne snage," ističe gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Soli i pijeska ima dovoljno, a zimskoj službi Cesta Zadarske županije na raspolaganju je 10 ralica.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno