Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zima odgodila Briševački karneval

10.02.2012. 23:00
Zima odgodila Briševački karneval


U povorci i obilasku Briševa sudjelovat će 70-ak maškara svih generacija koje će zagrijati atmosferu. Sve će kulminirati uvečer u Društvenom domu sa spektakularnim maskenbalom pod nazivom “Ludilo brale”, kazao je meštar Šime


Nakon sedam, osam godina stanke danas su se u Briševu trebale održati “Briševačke maškare 2012”. Međutim, zbog vremenskih nepogoda maškare su odgođene za sljedeću subotu 18. veljače.
Briševačka višegodišnja tradicija maškara, jednih od najoriginalnijih i najmasovnijih na području Zadarske županije, bila je prekinuta zbog niza, nažalost, smrtnih slučajeva mladih ljudi. Ove godine pod blagoslovom Općine Poličnik i dobronamjernih sponzora, a u organizaciji briševačke Udruge maškara u osnivanju, predsjednika Šime Bulića, maškare će umjesto danas nadolazeću subotu zavladati selom.
– Početak raspjevane maškarane povorke zakazan je za osam sati ujutro na Maziji od kad će do večeri sve od Murvice obilaziti cijelo Briševo, kuću po kuću. Sve dok ne pokorimo cijelo Briševo, najavljuje meštar od maškara Šime Bulić.
Virus je to koji se ne može izolirati, kaže meštar, dok traje vrijeme šašavih, grešnih i raspojasanih maškara.
– U povorci i obilasku Briševa sudjelovat će 70-ak maškara svih generacija koje će zagrijati atmosferu. Sve će kulminirati uvečer u Društvenom domu sa spektakularnim maskenbalom pod nazivom ‘Ludilo brale’. Pozvani su svi Briševljani, svi ljudi dobre volje iz okruženja i šire, pozvao je meštar Šime.
Za svirku će biti zadužen bend pod vodstvom Josipa Čačića iz Zadra koji radi urnebesne fešte još od 1997. godine!