Iz prometa isključili 35 vozača i 5 vozila

Slika korisnika admin
martinje_policija_6
Filip BRALA

Tijekom provođenja akcije Vikend policajci su kontrolirali 604 vozila i vozača, a poduzeli 231 represivnu mjeru. Alkotestirano je ukupno 255 vozača od kojih je njih 23 napuhalo više od 0,5 promila. Ovotjedni rekorder po promilima zatečen je u nedjelju ujutro, oko 5 sati, u Ulici Brune Bušića u Zadru. Riječ je o 39-godišnjaku koji je upravljao Alfa Romeom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila. Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim zbog vožnje u alkoholiziranom stanju policajci su ispisali i 85 kazni zbog nepoštivanja prometnog znaka, 50 zbog prebrze vožnje, 11 zbog nekorištenja zaštitnog pojasa, a troje vizača kažnjeno je zbog nepropisnog pretjecanja. Pet vozača zatečeno je u automobilima bez tehničkog pregleda i registracije zbog čega su im policajci zabranili daljnju vožnju, a iz prometa su isključili ukupno 35 vozača.

Tijekom proteklog vikenda na području PU zadarske dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno