FOTOGALERIJA: Dino Merlin raspjevao Višnjik

Slika korisnika valentinam
Zadarska premijera
Vedran SITNICA
Brojni Zadrani iskoristili su priliku da Čarobnjaka čuju u svom gradu

Nakon više desetljeća zvijezde su se konačno poklopile da prvi put zapjevam u Zadru što je bila moja velika želja. Tu sam svako ljeto, malo plovim, i u Zadru se zaista svaki put osjećam predivno. Ovo večeras je teško opisati riječima. Bilo je fantastično, publika je divna. Poseban događaj, koji će mi ostati u sjećanju kao jedan od najdražih u mojoj karijeri, kazao je u subotu navečer Dino Merlin, megapopularni sarajevski kantautor, nakon koncerta u dupkom punoj dvorani Krešimira Ćosića. Već s prvom pjesmom, nakon izlaska na pozornicu, Merlin je zapalio zadarsku publiku. Desetak tisuća posjetitelja svih generacija više od dva sata uglas je pjevalo pjesme iz njegovog bogatog galzbenog opusa. »Hotel Nacional«, »Laku noć moja mala barbiko«, »Kad si rekla da me voliš«, »Kad čovjek voli ženu«, »Sve je laž«, »Nedostaješ«... nizao je hitove Merlin, a svaki od njih publika je nagradila aplauzom i ovacijama, jednako kao i njegove miroljubive poruke koje je upućivao s bine.

- Danas postoji toliko obrazovnih ustanova, javnih i privatnih, uči se mnogo toga, mnogo vještina. Ali ljudski rod još nije naučio i savladao jednu vještinu - kako biti dobar prema drugome i drugačijemu. To nam danas nedostaje, među ostalim je poručio sarajevski pjevač te nastavio nizati hitove među kojima i „Varala si me“ gdje je do izražaja došao anđeoski glas pratećeg vokala, Aide Mušanović, a savršenu sliku koncerta upotpunjavali su izvrsni svjetlosni i vizualni efekti .

- Što je ovo večeras ovdje?! Jesam li ja ovo zaista zaslužio?!, upitao je u jednom trenutku Merlin osjetivši kako ga je publika, iako prvi put nastupa u Zadru, prihvatila kao da je s njima svaki dan.

- Prošli smo gotovo cijeli svijet. Ovo večeras u Zadru je nešto posebno, najvrijednije na ovoj turneji. Rekao bih da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme, zaključio je Merlin koji 3. ožujka nastupa u Varaždinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)