Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zvezda za resetiranje Zaboka

12.02.2018. 09:56
Zvezda za resetiranje Zaboka


Regionalna karavana se za Zadrane nastavlja današnjim gostovanjem u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu gdje će ih u 20. kolu ugostiti lider i najkvalitetnija momčad lige, Crvena Zvezda. Nije savršen termin za igrače Aramisa Naglića s obzirom da ih očekuje već u četvrtak četvrtfinalna utakmica Kupa „Krešimir Ćosić“ protiv Sonik- Puntamike s time da se očekuje i nastup u petak u polufinalu protiv Škrljeva ili Cibone. Za taj naporni kup sistem trebat će Zadru energija koju će podosta potrošiti dugim i napornim putovanjem u glavni grad Srbije. Ali "ono što se mora nije teško" tako da treba pošteno odraditi regionalno natjecanje u kojem su im preostala još tri kola koja neće praktički ništa donijeti s obzirom na konačni plasman. Na put su bijelo-plavi krenuli već u nedjelju ujutro, a vraćaju se u utorak što znači da im ova utakmica odnosi tri cijela dana.


Zvezdi bitniji bodovi
Cilj u ovakvoj utakmici gdje će Zadrani biti u sličnoj situaciji kao što je bio Zabok u četvrtak protiv njih, jest pokušati iznenaditi velikog favorita kojem su dva boda jako bitna u borbi za jedinicu. Za Ivu Ivanova i društvo jasno je da su šanse za nekakvo iznenađenje u Beogradu jako male, ali ne nedostaje motiva s obzirom da su ostali dužni nakon blijede partije protiv Zaboka.
– Znamo da nismo u poziciji tražiti nešto previše iz ove utakmice gdje nam je preko puta protivnik koji tjera strah u kosti i mnogim super euroligaškim momčadima. Naš zadatak je odigrati najbolje što možemo i otežati domaćinu maksimalno u traženju njihove pobjede. Oni su najjača momčad na Balkanu i potrebna im je ova pobjeda tako da očekujemo da će odigrati protiv nas maksimalno. Ovo nam je pravi test mogućnosti i što budemo duže držali neizvjesnost bit ćemo na kraju zadovoljniji – kazao je Ivanov pred gostovanje na kojem će biti lišeni usluga čak trojice standardnih prvotimaca.
– Na put smo krenuli bez Špralje i Kraljevića. Šime je pod temperaturom dok je Filip još uvijek u opravku zgloba noge tako da smo pod košem bitno skraćeni u rotaciji. Također ne možemo računati na Stevena Graya koji nema pravo nastupa u ABA ligi, ali otišao je s nama na put što je dobro, jer će se brže uklopiti za one utakmice u kojem će nam njegove usluge biti iznimno važne – zaključio je zadarski centar dok je u sličnom tonu najavio utakmicu sa Zvezdom i trener Aramis Naglić.


Odigrati hrabro
Opor okus ostao je nakon teško izborene pobjede nad Zabokom u četvrtak. Fokus je popraviti dojam i pokušati sačuvati svježinu pred naporan tjedan u kojem ih očekuju kup utakmice.
– Nije da nam ova utakmica sa Zvezdom dolazi u najbolje vrijeme, baš prije Kupa „Krešimir Ćosić“. Znamo da igramo protiv najbolje momčadi u ABA ligi i vrlo dobrim Euroligašem. Imaju vrhunsku momčad koja je pokrivena izuzetno kvalitetno na svim pozicijama i moraju nas dobiti ako misle doći do broja jedan prije doigravanja – istaknuo je Naglić vrline Beograđana svjestan činjenice da se crveno-bijele teško može iznenaditi u njihovoj dvorani.
– Svjesni smo naše uloge autsajdera i da nemamo prevelike šanse u njihovoj dvorani. No, trebamo odigrati hrabro i maksimalno, pokušati se resetirati nakon blijeđeg izdanja protiv Zaboka te se onda okrenuti Kupu koji nam je za tri dana na Višnjiku – zaključio je trener Zadra.




Zvezda za potvrdu prvog mjesta
Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde, poziva protiv Zadra publiku za pomoć aludirajući na prvi susret Zadra i Zvezde na Višnjiku. Njegova momčad imala je tada protiv sebe neprijateljsku atmosferu Krešinog doma, pa u "strahu" za bodove želi potaknuti navijače Zvezde da na isti način prirede "dobrodošlicu" Zadranima.
– Ostala nam je u sjećanju ta prva utakmica u Zadru, koja je bila neizvjesna, teška, u sportskom smislu vrlo „neugodna". Sa tim razmišljanjima i sjećanjem na prvi dvoboj, sada dočekujemo Zadar čija igra je konstantno dobra tijekom cijele sezone. Pozvao bih navijače da dođu i pruže nam podršku kako bi došli do nove pobjede. Koliko je važna domaća publika, vidjeli smo primjera radi upravo u Zadru, gdje su njihovi navijači uvijek značajan čimbenik u svakoj utakmici – riječi su trenera Crvene Zvezde pred utakmicu, a igrač Nemanja Dangubić ističe važnost bodova u smislu osiguravanja jedinice prije doigravanja.
– Zadar je dobra momčad, u vrhu su ljestvice i ne smije biti nikakvog, pa ni najmanjeg opuštanja. Njihov stil je poznat, imaju dobre šutere u sastavu, ove sezone igraju konstantno dobro i zato moramo od početka vrlo ozbiljno ući u utakmicu. Sada kada smo prvi na ljestvici, želimo sačuvati to prvo mjesto i osigurati prednost domaćeg terena u doigravanju. Pozvao bih i naše navijače da nam pruže podršku kako bi prikazali još jednu dobru partiju i pobjedom u dobrom raspoloženju dočekali nacionalni kup u Nišu.