Branka Martinec u Sunnyside, a Zdenko Mičić u Piniju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Kadrovske "rošade" u turističkom sektoru
Autor: 
S mjesta direktorice prodaje i marketinga iz hotela Pinija, u apartmansko naselje "Sunnyside", prešla je Branka Martinec. A, odnedavno novi direktor TN Pinija u Petrčanima Zdenko Mičić, već je krenuo u ostvarivanje zacrtanih planova od kojih je najveća investicija - hotelska terasa
Hotel Pinija
Plan otvorenja hotela Pinija je 26. ožujka kada već stižu i prvi gosti

Osim što se iz dana u dan intenzivira ovogodišnja priprema turističke predsezone, svakim danom je sve više i oglasa vezanih uz sezonsku radnu snagu ali, dolazi i do kadrovskih "rošada"  u turističkom sektoru, pa je tako nakon 17 godina rada u hotelu Pinija u Petrčanima na radnom mjestu direktorice prodaje i marketinga, otišla poznata i nagrađivana turistička radnica Branka Martinec.

Ona je s prvim danima ove godine prešla u aparmtansko naselje  Sunnyside također, u Petrčanima gdje će nastaviti raditi na istom  radnom mjestu.

- Moram najprije naglasiti da je meni u Piniji bilo jako lijepo. Radila sam svoj posao i imala sam odličan odnos sa svim kolegama i  obitelji Kovačević koja je vlasnik hotela. Moj odlazak je doista osobne prirode. Naime, još dok sam radila u Piniji imala sam više ponuda za posao, a upravo jedna od posljednjih je bila iz apratmanskog  naselja. Bilo je ostati u Piniji i raditi do mirovine ili pak, prihvatiti  promjenu i novi izazov i otići. I odlučila sam se za promjenu jer  sam već bila pomalo i zasićena. Htjela sam probati nešto novo dok  još imam "force" - rekla je Branka Martinec.

Naselje od 128 luksuznih apratmana

Riječ je o apratmanskom naselju koji se sastoji od 128 luksuznih  apartmana i gdje u većini ljetuju Nijemci i Austrijanci. Sada je puno  posla i pred Brankom Martinec jer cijelo naselje treba biti spremno  za prve goste koji stižu već dan prije Uskrsa 20. travnja.

A, odnedavno novi direktor hotela Pinija je Zdenko Mičić, bivši  državni tajnik za turizam i direktor Vir turizma, koji je svoju karijeru napravio u Turisthotelu u čijem je vlasništvu nekada i bio taj hotel u Petrčanima. Zdenko Mičić je doista čovjek velikog ugleda i iskustva u turizmu u kojem je cijeli svoj život jer je prošao sve stepenice u "branši".

- Mogu reći da sam hotel zatekao u solidnom stanju. No, puno je  posla pred nama jer meni osobno, a vjerujem i mnogim našim sugrađanima - Pinija je osobito draga i bez obzira na to što je u prekrasnom malom mjestu kao što su Petrčane, uvijek sam je smtarao  gradskim hotelom. Imamo puno planova jer je potnecijal ovog Turističkog naselja - golem. Krenuli smo u digitalizaciju unutrašnjosti,  a veliki građevinski zahvat koji je također već krenuo je rekonstrukcija i nadogradnja hotelske terase koja će biti jedna od najvećih i  najljepših na ovom području. Riječ je o investiciji od preko milijun  eura i imat će 550 sjedećih mjesta, na krovu će biti sunčalište, a bit  će i ostakljena, tako da se može koristiti i zimi. Cijela je priča zamišljena da taj prostor bude u funkciji cijeli dan, pa bi se kroz jutro  tu održavali razni zabavni, ali i sportsko-rekreacijski programi, a  navečer bi se sve pretvaralo u golemu plesnu pozornicu... - otkrio  je novi direktor hotela Pinija u Petrčanima Zdenko Mičić.

Novi program animacije, proširenje mini golf igrališta...

U tijeku je upravo i osmišljavanje novog, "jačeg" programa animacije, uređenje i proširenje mini - golf igrališta s još devet rupa i  jačim osvjetljenjem da se može igrati i navečer.

- Plan otvorenja hotela je 26. ožujka kad nam već stižu i prvi gosti. Moram reći da nam je hotel bio pun i za doček Nove godine i  već imamo rezervacije za doček 2020. godine. Što se tiče radne snage, odnosno kadrova, bit će kod nas vjerojatno još "rošada", ali  nam je najvažnije da na ključnim mjestima u hotelu imamo domaće ljude koji rade već godinama - dodao je na kraju Zdenko  Mičić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)