DAN BOLESNIKA Darovana tuna od 50 kg i maslinovo ulje

Slika korisnika mkvanja
Donacija Lige protiv raka Općoj bolnici Zadar
Tunu tešku 50-ak kilograma, koja će uz prilog biti poslužena pacijentima u zadarskoj bolnici, ove je godine Ligi protiv raka donirala tvrtka Jadran tuna, a maslinovo ulje Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" iz Polače
Zvonko KUCELIN
Tuna će uz prilog biti poslužena pacijentima u zadarskoj bolnici

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11.  veljače, Liga protiv raka Zadar je zadarskoj Općoj bolnici donirala tunu i  maslinovo ulje, kako to već godinama tradicionalno čini.

Tunu tešku 50-ak kilograma, koja će uz prilog biti poslužena pacijentima u zadarskoj bolnici, ove je godine Ligi protiv raka donirala tvrtka Jadran tuna, a maslinovo ulje Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" iz  Polače.

Tajnik Lige Vladislav Tomčuk ovom je prilikom podsjetio na vrijedne  donacije Lige protiv raka tijekom prošle, 2018. godine.

O brojnim donacijama Lige

- U raznim akcijama tijekom prošle godine prikupili smo i Općoj bolnici Zadar donirali ukupno 122.229,67 kuna. Podsjetio bih na akciju Dan  mimoze, zatim Nosi mi se bijela boja, Maslinarski marendin koji je  održan u suradnji sa maslinarima, predstavu Smijeh kao lijek. U organizaciji udruge Ars Cantabile održan je humanitarni koncert "Zajedno za  život" koja je Ligi protiv raka donirala određeni iznos, a mi Odjelu kirurgije i gastro odjelu. Ove godine u akciji Dan mimoze prikupili smo još  6.379 kuna u čemu je biogradska podružnica sudjelovala s dvije tisuće  kuna, a benkovačka na način da su nam ustupili svoje mimoze, izjavio je  Tomčuk podsjećajući i na nedavnu predstavu u HNK Zadar teatra Binocular U raljama života na kojoj je prikupljeno još 14.350 kuna.

- To su sve sredstva koja su bila ili će biti donirana Općoj bolnici na  razne načine i za razne namjene, pa i za aparat za zračenje za koji se već  godinama prikuplja novac kako bi se konačno nabavio, a osim nas iz Lige protiv raka, to čine i mnogi drugi, istaknuo je Tomčuk dodajući kako  je ove godine uveden i jedan novitet, a o čemu je riječ pojasnila je dr.  Vesna Telesmanić Dobrić, voditeljica Odjela za onkologiju i nuklearnu  medicinu i članica Predsjedništva Lige protiv raka Zadar koja je nazočila  ovoj donaciji zajedno s dr. Edijem Karucom, zamjenikom ravnatelja OB  Zadar.

Solgar Omega 3 za onkološke bolesnike

- Liga protiv raka Zadar na današnji je dan odlučila svim pacijentima  koji dođu na Odjel onkologije, bilo na kontrolu, bilo na terapiju, donirati  Solgar Omega 3 masne kiseline. To je pokrenula podružnica iz Biograda,  a mi smo prihvatili njihovu ideju u smislu prevencije i boljeg podnošenja  raznih oblika liječenja, kazala je dr. Telesmanić Dobrić.

Zadarska županijama godinama je pri samom vrhu po broju oboljelih  od malignih bolesti. Liječenje je oboljelima uvelike olakšano otkako se  dnevna bolnica nedavno preselila u prostor Poliklinike gdje imaju više  prostorija, kreveta i fotelja za aplikaciju kemoterapije i drugih terapija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)