ZASELAK BARIČEVIĆI Na 1800 m nove vodovodne mreže priključit će se 20-ak obitelji

Slika korisnika mkvanja
Počeli radovi u općini Poličnik
Vedran SITNICA
Projekt zajednički financiraju Hrvatske vode i Općina Poličnik.

Jutros su u zaselku Baričević u Općini Poličnik počeli radovi na novoj vodovodnoj mreži. Nositelj vodovodizacije ovog mjesta na rubnom dijelu Zadra je Zadarski Vodovod a kako kaže njegov direktor Tomislav Matek, zajednički je financiraju Hrvatske vode i Općina Poličnik.

- Projektom je predviđeno izgraditi cca 1.800 m nove vodovodne mreže (ductile DN 125 mm u duljini od 1.415 m, ductile DN 100 mm u duljini od 325 m i čelične. pocinčane cijevi DN 50 mm u duljini od 55 m). Nakon izgradnje ovog vodovoda, 20-tak domaćinstava će se moći priključiti na vodovodnu mrežu, ali smo stvorili preduvjete da se u budućnosti može priključiti veći broj potrošača, rekao je Tomislav Matek.

Matek je najavio i studiju vodovodizacije zadarskog priobalja i otoka kao projekt koji će financirati EU. Studija bi trebala pokazati na kojim otocima će voda stići s kopna a na kojima će se primijeniti desalinacija morske vode. Uglavnom kazivao je Matek, i na otocima na kojima će biti primijenjena desalinacija, izgradit će se vodospreme.

Zamjenik načelnika Općine Poličnik Petar Bogović je rekao kako se u Baričevićima u budućnosti ne planira izgradnja ili dopuna postojećih uspješnih gospodarskih zona.

- Mislim da su Baričevići idealna pozicija. Svega 1 km od grada Zadra. Prilika je to za mlade obitelji koje žele iseliti iz grada, a da vrlo brzo mogu stići u njega.

Vodovodizacija Baričevića koštat će oko 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi se prema ugovoru trebaju završiti u roku 6 mjeseci.

Radove je obišla i direktorica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnoga Jadrana Irina Putica.

Izvođač radova je Đurkin d.o.o. Čakovec, a nadzor nad izgradnjom obavljat će Gin Company d.o.o. Zadar.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno