Na plaži Dječji raj podiže se most, uređuju se javne površine, proširuje groblje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Sukošansko komunalno poduzeće ima pune ruke posla
Na groblju u Sukošanu ima 911 grobnica, u tijeku je izgradnja 20 novih. Međutim, zbog prebukiranosti i velike zainteresiranosti Sukošanaca i Debeljačana potrebno je proširenje groblja na ćemu Općina intenzivno radi, kaže Katarina Bebek, direktorica Komunalnog društva Zlatna luka d.o.o. Sukošan
Velimir BRKIĆ
Iskopi za nove grobnice na groblju u Sukošanu

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., općinsko središte Sukošan i općinsko zaobalje (Debeljak, Gorica, Glavica) spremno su dočekali proteklu glavnu turističku sezonu, a već su od jeseni počeli radovi za ovogodišnju turističku sezonu.
- Veseli me činjenica da je Općina već na kraju prošlogodišnje sezone krenula u pripremu za ovogodišnju sezonu koja iz godine u godinu ruši rekorde posjećenosti čime dodatno doprinosi našem turističkom rastu i razvoju, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., ne krijući zadovoljstvo što su komunalci sve poslove izveli stručno i na vrijeme.
Tijekom sezone najveći je zadatak održati čiste plaže i uređenost općinskih naselja.
- Zaposlenici i sezonci tijekom sezone pojačano, mogli bismo reći od jutra do sutra, brinu da plaže budu čiste i uredne od Marine Dalmacija do Tustice, na oko osam kilometara obale, ističe Bebek.

Uređenje plaža

Komunalno društvo osim o održavanju čistoće plaža i svih javnih površina brine i o općinskim grobljima u Sukošanu i Gorici, pogrebnim uslugama, športskoj dvorani, građenju i održavanju nerazvrstanih cesta i drugih javnih površina, građenju i održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, komunalnom otpadu, parkingu tijekom ljetnih mjeseci.
- Općina Sukošan i Komunalno društvo već su naveliko započeli s radovima za turističku sezonu 2020. kako bi naše općinsko središte Sukošan, gdje ima oko 600 iznajmljivača turističkih kapaciteta i sve atraktivnija naselja u općinskom zaobalju dobili na prepoznatljivosti i imidžu i na taj način privukli još veću pažnju turista. Osim toga, osnova za turizam, našu najrazvijeniju granu gospodarstva, jest uređen i atraktivan okoliš, poručuje Bebek.
Uz općinsku financijsku potporu dio svojih aktivnosti usredočili su na detaljno uređenje i čišćenje plaža na sukošanskoj obali dugoj oko osam kilometara.
- Na plaži Dječji raj, kod bivšeg HP (PTT) odmarališta, podignut će novi, od protekle godine sasvim porušeni drveni most na kojem je bio i tobogan, najavljuje Bebek dodajući kako će i ove godine na plaže postaviti kamene riječne oblutake kako bi Sukošancima, općinskim žiteljima i turistima bilo ugodnije i ljepše, ističe Bebek.
Dok TZO Sukošan radi na turističkoj promidžbi i drugim poslovima važnim za što uspješniju turističku sezonu, komunalni djelatnici u suradnji s Općinom vrijedno rade kako bi Sukošan i pripadajuća mu naselja što spremnije i u što ljepšem ruhu dočekala turiste čiji se dolazak i to u velikom broju predviđa ovog ljeta.
- Pristupili smo uređenju svih zelenih površina i rezidbi živce, na novoizgrađenom dijelu sukošanske obale izvode se radovi na hortikulturnom uređenju, navodi Katarina Bebek.

Doprinos kvaliteti življenja

Komunalci tijekom cijele godine izvode radove unutar i izvan groblja u Sukošanu, zajedničkom groblju Sukošana i Debeljaka, kao i na groblju u Gorici, zajedničkom groblju Gorice, Glavice, Raštana Gornjih, Raštana Donjih, Tičeva i Veterinca.
- Groblje u Sukošanu ima 911 grobnica, a groblje u Gorici 422 grobnice. Na groblju u Sukošanu, na prostoru između grobova i zapadne ograde, u tijeku je izgradnja 20 grobnica. Usprkos izgradnji novih grobnica zbog prebukiranosti i velike potražnje Sukošanaca i Debeljačana, potrebno je proširenje groblja u Sukošanu na ćemu Općina intenzivno radi, kaže Bebek istaknuvši kako je interes građana za izgled i održavanje groblja u Sukošanu i Gorici iznimno velik.
Čim se provede zakonski proces za preuzimanje novoizgrađenog objekta, komunalci će preuzeti upravljanje s modernom tržnicom i ribarnicom koja se izgradila u neposrednoj blizini Jadranske magistrale, na sjeveru iznad restorana Veseljak.
- Krajnji cilj društva je kvalitetnom i stručnom realizacijom komunalnih usluga doprinijeti kvalitetnijem životu lokalnog stanovništva, zaključuje Bebek.

Ocjena: 
Prosječno: 2 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika Brajo
Lipi moji novinari pisite malo i o tome kako u opcini sukosan jos neka mista nemaju vodu.npr.Glavica..aloo 2020 god.ljudi nemaju vodu.nego sa hidranta tociti u gustirne i to naravno ako se "komunalnom hdz radniku" da dignuti iz posteje. Ceka se prigoda da netko okrene lovu na priključcima za vodu.