Kako da turizam svima bude pristupačan?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Novi EU projekti u turizmu orijentirani na osobe s invaliditetom
Cilj projekta je, između ostalog, osmišljavanje zajedničkog pristupa i metodologije razvoja novih turističkih proizvoda fokusiranih na osobe s posebnim potrebama, rekao je Josip Milić
ARHIVA ZL
Zadar na plaži Vitrenjak već godinama ima turističke sadržaje prilagođene osobama s invaliditetom

Grad Zadar organizira radionicu »Pristupačni turizam i tržišni potencijali«, a koja se održava u sklopu projekta Tourism4All.
Tema radionice je pristupačnost (dostupnost) turističkih i kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom i osobama treće dobi, koja će se održati na online platformi danas od 11 do 12 sati.
- Grad Zadar partner je na projektu TOURISM4ALL financiranom kroz program Interreg Italija-Hrvatska. Cilj projekta je razvoj i promidžba prekogranične mreže pristupačnih turističkih destinacija te osmišljavanje zajedničkog pristupa i metodologije razvoja novih turističkih proizvoda fokusiranih na osobe s posebnim potrebama, kao i na produljenje turističke sezone. Interes osoba s invaliditetom i osoba 65+ za putovanjima i turističkim sadržajima je u stalnom porastu te ovaj segment turističkog tržišta ima ogroman nedovoljno iskorišteni potencijal. Jedna od aktivnosti projekta Tourism4all je i edukacija djelatnika u turističkom i kulturnom o pristupačnom turizmu, rekao nam je Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata u Upravnom odjelu za EU fondove u Gradu Zadru. On će voditi radionicu te će ukratko i predstaviti projekt i ciljeve, dok će Ana Perica, mag. soc. rada i Josip Milković, mag. oec. cult. iz Udruge slijepih Zadarske županije voditi interaktivnu raspravu te će održati prezentaciju na temu pristupačnog turizma i tržišnih potencijala.
Inače, cilj projekta Tourism4All je razviti i promovirati prekograničnu mrežu turističkih destinacija pristupačnog turizma. Milić nam je pojasnio kako će se unaprjeđivanjem pristupačnosti prirodnih i kulturnih znamenitosti odabranih destinacija, te promocijom novih turističkih usluga poticati socijalna uključenost osoba u nepovoljnom položaju ili s posebnim potrebama (osobe s invaliditetom, starije osobe…), ali i smanjiti sezonalnost.
- U sklopu projekta provode se mjere usmjerene na povećanje dostupnosti turističkih proizvoda i usluga u odabranim destinacijama s izuzetnom prirodnom i kulturnom baštinom na području Hrvatske i Italije. Aktivnosti obuhvaćaju razvoj zajedničke metodologije, jačanje kapaciteta i rast kompetencija u sektoru pristupačnog turizma, umrežavanje, prijenos znanja, razvoj novih usluga čiji je cilj poboljšanje dostupnosti turističkih destinacija te pripremu i provedbu zajedničke turističke promocije uključenih destinacija, zaključio je Milić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)