Nestaje li MODES sa zadarske političke scene?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nema ih ni u jednoj kombinaciji za izbore
Na lokalnim izborima 2013. godine MODES, čiji su današnji članovi tada još bili članovi HSP AS-a, a koji su ubrzo napustili, ostvario je uspjeh zahvaljujući koaliciji s vladajućim HDZ-om
Vedran SITNICA
Jedini vijećnik MODES-a u Skupštini Zadarske županije - Rudolf Dvorski

Dok na lokalnoj političkoj sceni traju pregovori između stranaka najrazličitijih koalicija, za jednu se ne čuje već mjesecima. Moderna politička snaga (MODES) kao da je izbrisana sa zadarske stranačke pozornice i na nju podsjeća samo još njihov vijećnik u Županijskoj skupštini, predsjednik stranke Rudolf Dvorski.
Ostale su stranke već poodmakle u koalicijskim dogovorima te se prve izborne križaljke i među vladajućima i među oporbenima već rade. U niti jednoj od trenutačnih opcija, a osobito ne u anketama, ne spominje se ime MODES-a. Dvorskog smo stoga pitali znači li to da ovi lokalni izbori donose gašenje njihove stranke?
Dvorski, pak, kaže kako ne želi komentirati, ali da će na izbore »sigurno izaći«.
Pitanje je, međutim, s kim? I što će dobiti s obzirom da su trenutno stranka bez ikakvog rejtinga te kao takvi nezanimljivi za suradnju. Naime, na lokalnim izborima 2013. godine MODES, čiji su današnji članovi tada još bili članovi HSP AS-a, a koji će ubrzo napustiti, ostvario je uspjeh zahvaljujući koaliciji s vladajućim HDZ-om. Tada su, kao članovi HSP AS-a, dobili čak i mjesto dogradonačelnika i dožupana, no uspjeli su ga zadržati tek jedan mandat.
U Gradu Zadru nemaju vijećnika, a u Županijskoj skupštini samo jednog. U međuvremenu ih je napustio i dio članstva te je stranka potpuno pasivizirana. Tome je pridonijela i činjenica da su prethodnih godina medijima slali brojna priopćenja očitujući se o svim važnim događajima za Hrvatsku, ali da s javnošću više i ne komuniciraju. Jedino gdje se još čuje njihov glas je Županijska skupština, no očito nedovoljno da bi među biračima ostavili dojam da uopće postoje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno