Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Još jedna lažna dojava o bombi

Autor:

10.03.2009. 23:00
Još jedna lažna dojava o bombi

Foto: Zvonko KUCELIN



Nastavu nismo prekidali, učenici i osoblje su ostali u školi. Po razredima je prošla policija s psom i svom srećom ništa nije pronađeno, kaže Šimičević


Jučer oko 14 sati  PU zadarska je dobila anonimnu dojavu da se u Gimnaziji Vladimira Nazora nalazi  bomba. Djelatnici protueksplozivne zaštite PU zadarske  odmah su izašli na teren te su  utvrdili da u školi nema bombe. U zgradi u kojoj se nalaze  Gimnazija Vladimira Nazora  nalaze se još tri škole, Gimnazija Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafička i Škola  primijenjene umjetnosti i dizajna. Djelatnik Operativno  komunikacijskog centra rekao  je da je u 13.53 sati nepoznata  osoba anonimno dojavila da se  u Gimnaziji Vladimira Nazora  nalazi eksplozivna naprava.
– Nakon dojave policijski su  službenici i pirotehničar s  psom otišli na mjesto događaja. Pregled škole je trajao do  16 sati i naprava nije pronađena. Trenutačno se radi na  pronalasku pozivatelja, rekao  je djelatnik OKC-a dodajući da  je poziv stigao s privatnog mobitela.
Ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević  rekao je da je policija bila u  školi te da nije pronađena eksplozivna naprava.
– Nastavu nismo prekidali,  učenici i osoblje su ostali u  školi. Po razredima je prošla  policija s psom i svom srećom  ništa nije pronađeno, kaže Šimičević.
Učenici Škole primjenjene  umjetnosti i dizajna nisu bili u  školi, jer im je taj dan bilo  natjecanje u Splitu.
– Većina učenika je u Splitu.  U popodnevnoj smjeni su trebala biti dva razreda, tako da  danas nisu imali nastavu, kaže  knjižničarka Vlatka Prtenjača.
Učenici škola kažu da se nisu bojali, jer su ionako pretpostavljali da je dojava lažna.  Podsjetimo da je i 27. veljače s  govornice na Poluotoku anonimno dojavljeno o bombi na  Sveučilištu koja je isto tako  bila lažna, kao i u hotelu Kolovare za vrijeme održavanja  Svjetskog prvenstva u rukometu.