Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Studentska menza do kraja ožujka

Autor:

10.03.2009. 23:00
Studentska menza do kraja ožujka

Foto: Ana SURAĆ



Najveći problem je bio postaviti izolaciju na krov, no čim je uslijedilo nekoliko suhih dana, i to smo uspjeli završiti. Trenutačno su u tijeku unutarnji i to keramički radovi, nakon čega slijedi još montiranje opreme te na koncu i uređenje okoliša, kazao je Darko De’llorco


Nakon što je Grad Zadar poslije opsežne sanacije konačno preuzeo instalaciju Pozdrav suncu, a na posljednjem Gradskom vijeću završetak radova na obnovi Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” najavljen za manje od petnaest dana, bliži se kraj i rekonstrukciji Doma hrvatske mladeži.
Riječ je, naime, o proširenju tamošnje studentske menze, koje je prema prvotnim rokovima trebalo završiti u prosincu.
Kako pojašnjava ravnatelj Darko De’llorco, razlog produženju rokova su nepredviđene situacije među kojima su vremenski uvjeti osnovni.
– Oni najteži radovi, koji su se zbog lošeg vremena odužili, konačno su gotovi. Najveći problem je bio postaviti izolaciju na krov, no čim je uslijedilo nekoliko “suhih” dana, i to smo uspjeli završiti. Trenutačno su u tijeku unutarnji keramički radovi, nakon čega slijedi još montiranje opreme te na koncu i uređenje okoliša, kazao je De’llorco, napomenuvši da se konačni završetak svih radova te vraćanje menze zadarskim studentima očekuje već krajem ovog mjeseca.
– S obzirom da je od početka godine pa sve do sada bilo tek nekoliko suhih dana zaredom, uvjeti za rad bili su zaista otežani. Sad se nadamo ljepšim vremenima zbog čega bi se radovi trebali nesmetano odvijati, a ako ne bude nekih nepredviđenih smetnji, nadam se da bi sve trebalo biti gotovo do kraja ožujka, najavio je De’llorco.
Rekonstrukcijom menze u DHM-u gotovo će se utrostručiti njezin kapacitet pa će već ovog proljeća menza moći primiti umjesto dosadašnjih osamdeset, skoro tristo studenata. Spomenutim radovima povećat će se i kapacitet kuhinje, što podrazumijeva i zaposlenje većeg broja djelatnika u kuhinji, a sve do tada zadarskim će studentima uslugu prehrane pružati Đački dom.