Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uskoro će zasjati cijela Foša

Autor:

10.03.2009. 23:00
Uskoro će zasjati cijela Foša


Radovi su dio projekta i studije urbane rasvjete povijesne jezgre Zadra, za koju je Grad Zadar prije godinu i pol dana raspisao javni natječaj


Prvih nekoliko reflektora obasjalo je bedeme u Foši u ponedjeljak navečer pa su građani, koji su tuda prošli, mogli dobiti naznaku kako bi za 20-ak dana cijela Foša trebala biti obasjana.
 – Ovo je bilo samo probno paljenje svjetala jer su radnici isprobavali gdje i kako treba postaviti i usmjeriti reflektore te što bi se točno trebalo osvijetliti, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra.
Ona je dodala da će se radovi nastaviti te bi trebali biti gotovi do kraja ovog mjeseca. Radove na novom osvjetljavanju Foše i Gradskih vrata te obližnjih bedema obavljaju radnici tvrtke NEC, a za radove je iz Gradskog proračuna izdvojeno oko 1,5 milijuna kuna.
Ovi radovi dio su projekta i studije urbane rasvjete povijesne jezgre Zadra, za koju je Grad Zadar prije godinu i pol dana raspisao javni natječaj. Natječaj je dobila tvrtka Philips koja je izradila cjelovitu studiju rasvjete Poluotoka koji bi uskoro trebao zasjati u novom sjaju.