Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Riva postaje mjesto trgovine

Autor: Anamarija Bilan

10.03.2010. 23:00
Riva postaje mjesto trgovine

Foto: Adam VIDAS



Odluka zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića da dio štandova, koji su zadnjih nekoliko godina bili ispred Arheološkog muzeja, preseli na neko primjerenije mjesto, danas se počela provoditi u djelo.
Naime, koliko se moglo vidjeti, započeli su radovi na poravnavanju terena na dijelu zadarske rive uz cestu Zadarskog mira 1358., odnosno na dijelu koji se naslanja na šetnicu.
Radovi bi trebali biti gotovi najkasnije do 1. travnja od kad će zainteresirani građani moći dobiti koncesiju za držanje štanda na tim lokacijama.
Podsjetimo, nakon dugo godina zalaganja da se štandovi maknu s lokacije ipred Arheološkog muzeja, koja je mnogim građanima, kao i samom muzeju, bila neprimjerena, to se i dogodilo. Od ove će turističke sezone turisti, kao i Zadrani suvenire ali i brojne dragunlije moći kupiti na štandovima koji će se prostirati šetnicom i rivom.
Mnogi Zadrani smatraju da se štandovi svojim izgledom i sadržajem ne pristaju ni šetnici, ali oni će tamo ipak ostati do daljnjega.
– Na šetnici će ostati jednak broj štandova, a neće se ukinuti ni štandovi koji su bili ipred Arheološkog muzeja već će se samo izmjestiti na novu lokaciju, odnosno na rivu, rekla nam je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru.