Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar – Bari od 1. lipnja

Autor: Damir Maričić

10.03.2010. 23:00
Zadar – Bari od 1. lipnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zračna luka Zadar i Ryanair povećanjem letova za 50 posto nadaju se povećanju broja putnika od 58 posto
Ryanair, najveća niskotarifna aviokompanija u Europi najavljuje novu liniju iz Zadra za Bari, sjedište talijanske regije Puglia, koja će prometovati dva puta tjedno počevši s 1. lipnjem. U Ryanairu računaju da je to nije tek veza Zadra već i velikog dijela Dalmacije, odnosno Hrvatske s južnom talijanskom pokrajinom. Time je Zadar dobio i drugu Ryanairovu vezu za Italiju uz prethodnu od lani ustanovljenu za Pisu.
– Oduševljeni smo. Ryanair će nastaviti rasti nasuprot drugim kompanijama koje povlače linije. Također ćemo putnicima osjetljivim na cijene nastaviti pružati najpovoljniju uslugu. Ryanair nudi 1 milijun karata po cijeni od pet eura za putovanja diljem naše Europske mreže, a rezervacije su dostupne na našim web stranicama, istaknula je Melissa Corrigan iz Ryanaira.
Rok za rezervacije ovih najpovoljnijih karata istina istječe, no ostaju i sljedeće cijene u kojima ova kompanija ostaje vjerna svom sloganu najistaknutijeg niskotarifnog prijevoznika.
Zadar je ovim dobio zračnu poveznicu sa čak 11 gradova u Europi odnosno u sedam Europskih zemalja.
– Time i izmijenjenim kombinacijama oko broja letova i vremena leta iznimno uvećavamo ukupnu rotaciju. Za razliku od lani kada smo imali 386 naleta Ryanaira (rotacija uključuje svako pojedinačno slijetanje i uzletanje) sada bi ukupna rotacija bila 581, što je uvećanje od 50,50 posto. Mi vjerujemo u povećanje putnika od 58 posto, odnosno od lanjskih 108.000 nadamo se prometu od 170.000 putnika. Sve to govorim samo za Ryanairove letove, kazala nam je Katica Pupić-Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar. Sada se već treba potruditi zapamtiti sve linije koje je Ryanair uveo. Uglavnom riječ je o 11. linija.
Uz ovu liniju za Bari od početka lipnja do kraja rujna, s Italijom će Zadar biti povezan i preko Pise tijekom srpnja i kolovoza. Najveći broj letova je za Njemačku. Frankfurt (Han) starta već krajem ožujka i leti do konca listopada. Düsseldorf ostaje u ruti. Za London se početak prebacuje na lipanj, ali s četiri leta tjedno do kraja rujna. Bruxelles kreće 13. travnja i traje do kraja listopada. Za Oslo se leti već od kraja ožujka do kraja listopada. Za Bremen – objavljen prošlog tjedna – leti se od početka lipnja do konca listopada. Veza sa Škotskom, odnosno Edinburghom također se nastavlja. Linija za Dublin kreće također 31. ožujka i traje do kraja listopada.
Lani je Ryanair sa Zadrom održavao sedam linija, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Frankfurt, London, Pisu i Stockholm te je riječ o iznimnom povećanju s posebno vrijednim Oslom, odnosno snaženjem Skandinavije, Bruxellesom, sjedištem EU, Barijem i Bremenom iz značajnih turistički emitivnih zemalja Njemačke i Italije. Naravno da u Ryanairu računaju i na atraktivnost dotičnih lokacija, kao i mogućnosti korištenja više letova i kada su ovdašnji putnici u pitanju. Uostalom zbog iznimne koncentracije niskotarifnih letova Ryanaira dio naših ljudi počeo je koristiti Zadar kao polaznu točku puta.