Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Županijski nogomet: Raštane kompletno za superderbi u Dugopolju

Autor: Ante Jelavić

10.03.2010. 23:00
Županijski nogomet: Raštane kompletno za superderbi u Dugopolju


Već nakon tri ovoproljetna kola momčad trećeligaša Raštana nakon osvojenih sedam bodova (gol razlika 10:0) izbila je na željeno drugo mjesto sa 36 bodova (41:20), odmah iza vodećeg Dugopolja, koji imaju 41 bod (34:9). Upravo u sljedećem 21. kolu Treće HNL-jug igra se super derbi između vodećeg dvojca u Dugopolju, gdje će to biti i sudar najefikasnije momčadi u ligi sastava Raštana (dali čak 41 zgoditak) i uvjerljivo najbolje obrane u ligi (Dugopolje primilo samo devet golova). Za taj susret trener Vlado Mandić će prvi put u nastavku moći računati na sve igrače, jer su se ozlijeđeni oporavili (Luka Batur i Luka Birkić), a nema kartoniranih pa u najjačem sastavu idu na noge liderima lige sa željom da pokažu što bolju igru, bez imperativa da moraju osvojiti koji bod. Uprava Raštana na čelu s predsjednikom Mišom Čirjakom nije ove godine do predviđenog roka podnijela zahtjev za licenciranje natjecanja u Drugoj HNL, što ne znači da se neće boriti i za prvo mjesto među trećeligašima ako se za to ukaže prilika. Nakon početnih briljantnih i efikasnih igara u Kupu i prvenstvu (u pet susreta gol razlika 23:0) među simpatizerima Raštana u ravnim kotarima i cijeloj Zadarskoj županiji vlada veliki interes za derbi u Dugopolju pa se očekuju autobusi i osobna kola s navijačima na ovom gostovanju.
Oslabljeni Pridražani u Vodice idu po nove bodove
U prvom kolu nastavka prvenstva momčad drugoplasiranog četvrtoligaša Hajduka je u Pridragi u derbiju kola pobijedila veoma kvalitetni sastav trećeplasiranog Dragovoljca iz Poličnika 1:0 i tako zadržali priključak za vodećom Polačom (28:29 bodova). Iako su izabranici trenera Jure Čuline nastupili nekompletni bez ozlijeđenih Krešimira Čuline i Blaža Zubčića, dvojice prvotimaca ipak su uz maksimalni angažman uspjeli osvojiti sva tri boda i ostati jedini pratitelji liderima iz Polače. U idućem 15. kolu Pridražane očekuju u novom derbiju težak ispit u Vodicama protiv istoimenog domaćina, koji se još nisu odrekli borbe i za sam vrh tablice Četvrte HNL-jug, podskupina A, pošto su u prošlom kolu bili slobodni.
Nikola Rogoznica novi vratar Debeljaka
Novi vratar Debeljaka je Nikola Rogoznica, pošto je dosadašnji vratar Toni Pavić branio samo jednu utakmicu nakon čega se vratio u Njamačku. Nikola Gambiraža već je stao na vrata Debeljaka protiv Paklenice gdje je Debeljak osvojio sva tri boda, a Nikola Rogoznica iskazao se s par odličnih obrana. (I. T.)