Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Najbolji fizičar Matej Radović

10.03.2011. 23:00
Najbolji fizičar Matej Radović


Na natjecanju je sudjelovao 31 učenik, a najviše uspjeha imali su učenici zadarskih osnovnih škola. Tako je prvo mjesto osvojio Matej Radović iz osnovne škole Šimuna Kožičića Benje iz Zadra s ukupno 61 bodom i riješenošću zadataka 81,33 posto


Osnovna škola Biograd na Moru bila je domaćin Županijskom natjecanju iz fizike, na kojem su se natjecali učenici osnovnih škola s područja Zadarske županije.
Na natjecanju je sudjelovao 31 učenik, a najviše uspjeha imali su učenici zadarskih osnovnih škola. Tako je prvo mjesto osvojio Matej Radović iz osnovne škole Šimuna Kožičića Benje iz Zadra s ukupno 61 bodom i riješenošću zadataka 81,33 posto. Mentorica ovog učenika je Snježana Stanin.
Na drugom mjestu je učenica iste škole Katarina Vulić s ukupno 58 bodova i riješenošću zadataka 77,33%, a mentorica joj je Nada Petrić. Treće mjesto pripalo je Bendžaminu Matijeviću učeniku osnovne škole Petra Preradovića s ukupno 54 boda i riješenošću 72%.
Najbolje plasirani učenik biogradske osnovne škole bio je Josip Torić, čiji mentor je Ante Božulić. Josip je prikupio 52 boda i postigao riješenost zadataka od 69,33 posto. Stručno povjerenstvo ovog natjecanja činili su Mirjana Perić, Ante Božulić, Jozo Šakić, Vladimir Ljutić i Snježana Stanin.