Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill u sedmoj epizodi Ratova zvijezda

Autor: Ivana Kocijan

10.03.2013. 23:00
Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill u sedmoj epizodi Ratova zvijezda


Ugovori za glumačku trojku već su spremni, što je razveselilo obožavatelje jer donedavno nisu ni sanjali da će se njihovi omiljeni filmski junaci opet pojaviti na velikom platnu


Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill – troje glumaca iz prvog filma iz serijala “Zvjezdani ratovi” glumit će u novom nastavku slavne franšize. Informacija je to koju je za Reuters potvrdila neimenovana osoba bliska produkciji koja je otkrila da su ugovori za glumačku trojku već spremni te da će sretna vijest uskoro biti i službeno potvrđena. Različite najave njihovog angažmana spominju se već neko vrijeme, a sve je započelo nakon što je filmski studio Disney u listopadu prošle godine kupio Lucasfilm tvorca “Zvjezdanih ratova” Georgea Lucasa i najavio tri nova nastavka popularne franšize koja je na svjetskom tržištu zaradila više od 4,4 milijarde dolara. Ta je vijest iznimno razveselila obožavatelje popularnog serijala, pogotovo zbog toga što prije koju godinu nisu mogli ni sanjati da će se njihovi omiljeni filmski junaci ponovo pojaviti na velikom platnu.
“Sedma epizoda” bit će prvi film iza kojeg stoji Walt Disney Pictures. Izvršna će producentica biti predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy, dok će George Lucas imati ulogu kreativnog savjetnika. Kakva će biti radnja filma, za sada nitko ne želi otkriti. Obje su kompanije potvrdile samo da je u pitanju originalna radnja.
Carrie Fisher koja je u prvom filmu iz originalne trilogije “Zvjezdani ratovi” tumačila princezu Leiu, prošlog je tjedna zaintrigirala javnost izjavom da će u novom filmu čija je premijera zakazana za 2015. godinu reprizirati slavnu ulogu.
– Leia se sada nalazi u intergalaktičkom domu za starije osobe. Mislim da bi trebala biti jednaka kao i prije, samo sporija i ne toliko željna velikih bitki, u intervjuu za američki časopis Palm Beach Illustrated izjavila je danas 56-godišnja glumica koja se bori s maničnom depresijom.
Njezina glasnogovornica Carol Marshall koja je najprije izjavila da se Fischer šali, za Reuters međutim kasnije nije željela komentirati informacije vezane uz uključenost svoje klijentice u novi film.
No, progovorio je George Lucas koji je “slučajno” za Bloomberg Businessweek izjavio da su uloge u novom filmu Ford, Fisher i Hamill “rezervirali” i prije nego što je njegova kompanija Lucasfilm za više od 4 milijarde dolara prodana Disneyju.