Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Karamarko hrabrio članstvo skorim povratkom na vlast

Autor: Dražen Ciglenečki

10.03.2013. 23:00
Karamarko hrabrio članstvo skorim povratkom na vlast

Foto: FAH



Iako je Tomislav Karamarko poručio članstvu da se pripremi, jer dolaze prijevremeni izbori dobio je mlak aplauz, ali je Drago Prgomet nakon rečenice “Jednoobraznost ne, različitost da, zajedništvo da” doživio ovacije


HDZ-ov motivacijski skup pod sloganom “Novo vrijeme – nova snaga”, kojem je u dvorani Dražen Petrović nazočilo nekoliko tisuća ljudi, trebao je uoči europskih i lokalnih izbora promovirati predsjednika Tomislava Karamarka kao novog jakog čovjeka stranke. Ali, najviše što će se pamtiti s tog okupljanje je animatorski nastup Zdravka Mamića, koji je iz trećeg reda partera dirigirao masom za vrijeme nastupa tamburaša iz Slavonskih lola, te nastup zamjenika predsjednika Drage Prgometa.
Intrument za mjerenje jačine buke vjerojatno bi pokazao da je Prgomet, koji zbog svojih medijskih nastupa nije u milosti vrha HDZ-a, dobio snažniji pljesak nego Karamarko i ukrao mu show. Znakovita je ipak bila njegova rečenica u kojoj se zauzeo za slobodu mišljenja u stranci.
– Jednoobraznost ne, različitost da, zajedništvo da. To su vrijednosti narodnjačke stranke, istaknuo je Prgomet. Pri kraju govora čak se malo odmaknuo od govornice i raširio ruke kao odgovor na ovacije s tribina, a onda se vratio mikrofonu i završio.
Poslije Prgometa na pozornicu je izašla klapa Intrade, a onda na je red, kao zadnji govornik, došao Karamarko. Nije to bio njegov dan. On ni inače nema bogzna kakav scenski nastup, ali prekjučer je, možda i zbog činjenice da je prvi put u glavnoj ulozi govorio pred toliko ljudi, bio posebno loš. Pročitao je svoj pripremljeni referat u kojem je ovaj put smanjio količinu ideologije, no nakrcao ga je gomilom brojki i imao je puno praznog hoda. Sve je to za posljedicu imalo mlaki prijem publike. Dvije ključne Karamarkove poruke bile su žaljenje zbog članova upletenih u korupciju i prognoza da će se HDZ vratiti na vlast i “prije nego što se misli”.
– Neki pojedinci su u nekom vremenu krenuli putem malverzacija i korupcije, zloupotrebljavajući stranku i nanoseći Hrvatskoj i HDZ-u veliku štetu. Žalimo zbog postupaka tih pojedinaca iz naših redova, koji su svojim koruptivnim aktivnostima uzdrmali društvo, iznevjerili branitelje koji su dali svoje živote, članove HDZ-a i sve građane koji su zaslužili poštenu vlast, rekao je Karamarko nešto što je zvučalo kao isprika za sve kriminalne radnje HDZ-ovaca.