Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kutija se povlači, Bulić kandidat za gradonačelnika

10.03.2017. 23:00
Kutija se povlači, Bulić kandidat za gradonačelnika


Sadašnja benkovačka vlast definitivno odlazi u povijest. Aktualni gradonačelnik Branko Kutija nakon 20 godina na čelnom mjestu Benkovca, neće biti kandidat za gradonačelnika na sljedećim izborima, a kao jedan od opcija koja se spominje je mjesto dožupana Zadarske županije.
Aktualni dogradonačelnici iz kvote HDZ-a, Frane Tokić i Svemir Vrsaljko, na lokalnim izborima bit će na čelu nezavisne liste, Tokić kao kandidat za gradonačelnika a Vrsaljko za dogradonačelnika. Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Grada Benkovca održanoj u petak navečer, za HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata je izabran predsjednik gradskog ogranka Tomislav Bulić, 48-godišnji umirovljeni zapovjednik počasne Predsjedničke garde iz Korlata.
– U tolerantnoj i demokratskoj atmosferi gradonačelnik Kutija je zahvalio na podršci u obnašanju dugogodišnje dužnosti, te je potvrđena moja kandidatura za gradonačelnika, kazao je Tomislav Bulić.
Podsjetimo, za krizu u benkovačkom HDZ-u i za suprostavljene Kutijeve i Vrsaljkove struje, javnost je saznala početkom veljače 2015. godine, kada je 12 od 21 člana gradskog odbora podnijelo neopozive ostavke na članstvo u tom odboru, i to navodno zbog nezadovoljstva radom, kako odbora, tako i njegova predsjednika Branka Kutije.
Nakon što se međustranačkim izborima krajem travnja protekle godine i pobjede Kutijine struje jednogodišnja kriza u benkovačkom HDZ-u primirila, buran nastavak dobila je na proračunskoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u prosincu. Došlo je i do svađe između Bulića i Vrsaljka, te se već tada sa sigurnošću moglo reći da će Kutija i Bulić na jednu, a Tokić i Vrsaljko drugu stranu.