Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Slomili goste u zadnjih deset minuta

10.03.2017. 23:00
Slomili goste u zadnjih deset minuta


Dobro su se zadarski nogometaši namučili dok su osvoji sva tri boda, međutim pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da su Zadrani bili koncentriraniji u završnici, pošto su kroz utakmicu stvorili znatan broj dobrih prilika. Ipak, dva pogotka koja su pala u posljednjih deset minuta, bila su sasvim dovoljna za slavlje domaćeg sastava. Zadrani su krenuli snažno od prve minute i iz minute u minutu stvarali dobre situacije i dobre prilike. Nadmoć na terenu gotovo je urodila plodom već u trećoj minuti akcijom koju je počeo Blažević dodavanjem do Bubnjara, koji je samo malo zakasnio ispred vratara gostiju. S druge strane uzvratio je P. Bašić koji dolazi do dobre šanse u šesnaestercu Zadra, ali srećom lopta odlazi visoko preko vratiju. Zadrani uzvračaju preko Čuline koji dobro centrira za Tokića, koji je u naletu ispred vratiju, ali kako je bio malo iskosa, lopta odlazi pored vratnice.
Gosti svoj drugi udarac prema Jurjeviću upućuju tek u 30. minuti i to ponovno preko Bašića koji puca snažno, ali je Jurjević na mjestu. Taj drugi udarac gostiju bio je zadnji prema golu Zadra u prvih 45 minuta. S druge strane Zadrani su konstantno vršili pritisak. Tako su se redom stvarale šanse i polušanse Blaževića, Tokića, Terkeša, ali ipak niti jedna nije bila čista pozicija za pogodak. Blažević je bio agilan i najopasniji Zadrov igrač i prava je šteta da njegov vrlo snažan šut sa oko 20 metara nije ušao u mrežu nego je vrlo jako uzdrmao gredu. U šest minuta produžetka prvog poluvremena Zadar preko Terkeša ima prigodu, ali njegov udarac ide pravo u vratara gostiju.
Početkom drugog poluvremena Zadrani opet počinju snažno. Tokić je pucao jako, vratar gostiju kratko odbija, a natrčali Blažević je za malo neprecizan. Gosti uzvraćaju udarcem Poljala, ali je Jurjević opet na mjestu. U 65. minuti dva uzastopna udarca Zadra. Najprije pokušava Brlić, a potom i Tokić, no brani Bilandžić. Gosti su zaprijetili iz kontre, a udarac Ramljaka iz daljine Jurjević izbija preko grede.
U 80. minuti napokon je domaći sastav probio obranu OSK-a. U šesnaestercu gostujućeg sastava stvorila se gužva, a lopta je “šetala” naokolo i stigla do Tokića koji sa visine jedanaesterca puca pored Bilandžića u neobranjeni dio mreže. Pet minuta kasnije visoki Pantalon se našao u napadu te nakon kornera njegov udarac glavom odlazi preko grede. Ipak, u 86. minuti slijedi još jedan gol Zadrana. Na protivničkoj polovici, ispod centra Župan je povukao loptu te je uposlio Blaževića koji je preko krila ušao u šesnaesterac, a nakon povratne lopte Župan loptu šalje u rašlje za 2:0.


 ZADAR – OSK 2:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja 400. Sudac: Krešić (Metković). Pomoćnici: Anita Nenada (Dubrovnik) i Trković (Gruda). Strijelci: 1:0 Tokić (80′), 2:0 Župan (86′).
ZADAR: Jurjević, Pranić, Šimurina, Tokić, Blažević, Župan, Pantalon, Anić (od 46. Brlić), Čulian, Terkeš (od 87. Rončević), Bubnjar (od 72. Gagula). Trener: Josip Butić.
OSK: Bilandžić, I. Bašić I, P. Bašić, M. Bašić, Norac-Kevo, Poljak, N. Bašić (od 70. Katić), Banić, P. Bašić II, Zebić (od 65. Ramljak), Grgat. Trener: Zdravko Ćurković.