Srednjoškolci orezali maslinik osnovaca Bartula Kašića

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Jučer ujutro u vrtu osnovne škole Bartul Kašić nastavila se još jednom, treću godinu za redom, suradnja koju ova škola ima sa Poljoprivrednom, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića. Riječ o rezidbi maslina koju svake godine učenici ove škole vrijedno obavljaju pod vodstvom svojih profesora.

U rezidbi su sudjelovali učenici trećeg razreda te škole, smjera Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, koji u kurikulumu imaju praktični rad na terenu. Uz učenike je praktičnu nastavu izvršavao profesor Ante Gospić, ali i studenti treće godine Sveučilišta u Zadru, Odjela ekologije, agronomije i akvakulture, smjera primijenjena ekologija u poljoprivredi s asistentom Šimom Marcelićem. Također, u rezidbi je sudjelovala i Udruga maslinara.

- Učenici i studenti na ovaj način obavljaju praktični dio svog rada u našem školskom masliniku, a naša djeca dobivaju interes za poljoprivrednim smjerovima u budućnosti. Evo, i danas je među srednjoškolskim učenicima koji su došli u rezidbu bilo nekoliko nekadašnjih učenika naše škole, kazala je ravnateljica OŠ Bartula Kašića Katica Skukan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno