Ena Škoda ponovno treba pomoć dobrih ljudi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Desetogodišnja Pažanka rođena je s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF
Ena mora na kontrolni pregled 11. travnja, a prije toga moramo se uputiti na popravak ortoze u Pholing firmu u Beču jer je pukla na peti. Kako popravak ortoze i putne troškove snosimo sami, molimo vas da nam pomognete kako bi što lakše financirali troškove koji nas očekuju i omogućili našoj Eni i dalje sigurne korake, poručili su Enini roditelji Ivana i Marin Škoda
Malena Ena Škoda ponovno treba pomoć dobrih ljudi

Desetogodišnja Pažanka Ena Škoda, koja je rođena s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF, ponovno treba pomoć dobrih  ljudi. Djevojčici je ljetos nakon treće operacije u bečkoj klinici "Orthopaedisches Spital Speising" stavljena ortoza, a svi troškovi padaju na teret njezinim roditeljima koji nemaju dovoljno novca za podmiriti ih.

Kontrolni pregled i popravak ortoze

- Ena mora na kontrolni pregled 11. travnja, a prije toga moramo se  uputiti na popravak ortoze u Pholing firmu u Beču jer je pukla na peti.  Kako popravak ortoze i putne troškove snosimo sami, molimo vas da  nam pomognete kako bi što lakše financirali troškove koji nas očekuju i  omogućili našoj Eni i dalje sigurne korake, poručili su Enini roditelji Ivana i Marin Škoda, ujedno zahvaljujući dobrim ljudima koji su sve ove godine bili uz njih i pomogli da njihova kći dobije potrebnu liječničku pomoć, spasi nogu i živi bez bolova. Roditelji su nedavno imali trošak od  pet tisuća eura za

Eninu ortozu, a uz to, na njihov teret ide i smještaj dok je dijete na liječenju, put i sve ostalo.

- Primorani smo osloniti se na pomoć dobrih ljudi, stoji u poruci Eninih roditelja objavljenoj u Facebook grupi "Pomozimo Eni Škoda da  prohoda".

Prošla sedam teških operacija

Ena pohađa četvrti razred osnovne škole, a prošle je godine, usprkos  dvjema operacijama, uspješno savladala gradivo i sa svojim vršnjacima  završila treći razred te je primila i prvu Svetu pričest. Teška genetska bolest kostiju dijagnosticirana joj je odmah nakon rođenja, a prvi je put lijevu potkoljenicu slomila čim je prohodala. Do danas je prošla sedam  teških operacija u Hrvatskoj, u vodećoj ortopedskoj zagrebačkoj bolnici  Šalata, te potom još tri u Austriji. Bečka klinika "Orthopaedisches Spital  Speising" Eni je bila jedina nada za spas noge, nakon što su joj liječnici  na Šalati dali dvije opcije - ili amputacija noge, ili liječenje u inozemstvu.  Djevojčica svakih mjesec i pol mora na kontrolne preglede što, također,  njezini roditelji moraju financirati sami. Stoga im je svaka, pa i mala pomoć, dobrodošla. Uvijek nasmiješena Ena, koja lavovski podnosi sve bolove i ulaže veliki napor kako bi hodala i imala život poput njezinih  vršnjaka, tu pomoć zaslužuje. Osim ortopeda u Beču njezina nada u bolje sutra su svi dobri ljudi koji će odvojiti pokoju kunu, koliko tko može, i uplatiti ih na njezin žiro  račun.

Podaci za pomoć

Donacije nužno potrebne za nastavak liječenja 9-

godišnje djevojčice u inozemstvu moguće je uplatiti na

žiro račun: Ena Škoda, IBAN

HR4624020063102794848, poziv na broj HR02-

3102794848. Opis plaćanja: Donacija za Enu Škoda. Za

donacije iz inozemstva otvoren je devizni račun: Ena

Škoda, IBAN:HR8824020063209039065 SWIFT/BIC:

ESBCHR22

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)